Новини

Названо найпопулярніші моделі вживаних авто, які українці купують за кордоном

Український авторинок переживає стрімке зростання продажів вживаних автомобілів, придбаних з-за кордону. У квітні українці купили приголомшливі 93 000 вживаних автомобілів, що на понад 47% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.Крім того, цей показник лише на 2,9% менший за кількість вживаних автомобілів, придбаних у березні 2023 року, що свідчить про стійку тенденцію до імпорту іноземних вживаних автомобілів, повідомляє Інститут дослідження авторинку.

Volkswagen Golf став найпопулярнішою моделлю вживаних автомобілів серед українських покупців, яких у квітні було імпортовано понад 1100 одиниць.

Skoda Octavia зберігає за собою другу позицію з 745 імпортованими автомобілями, а Renault Megane посідає третє місце з 714 імпортованими автомобілями. Як не дивно, колишній лідер імпорту вживаних автомобілів, Volkswagen Passat, тепер посідає четверту сходинку з 656 імпортованими автомобілями. Замикає п’ятірку лідерів Renault Scenic, якого було продано 549 одиниць.

Цікаво, що до списку топ-20 найпопулярніших імпортованих вживаних автомобілів у квітні 2023 року увійшли Nissan Leaf, Nissan Qashqai, Ford Focus, Volkswagen Touran, Skoda Fabia, Audi A4, Volkswagen Tiguan, Opel Zafira, Opel Astra, Audi Q5, Volvo V50, Mazda CX-5, Audi A6, Ford Fusion і Tesla Model 3.

Популярність цих імпортних вживаних автомобілів можна пояснити кількома факторами, включаючи високу якість автомобілів, наявність широкого асортименту моделей та нижчі ціни порівняно з новими автомобілями. Крім того, економічна ситуація в Україні змусила багатьох споживачів шукати більш доступні варіанти, і імпортні вживані автомобілі виявилися життєздатною альтернативою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Знахідка на мільйони: на кордоні з Польщею виявили скрипку Страдіварі

Українські прикордонники та митники під час перевірки автомобіля виявили рідкісний музичний інструмент. Це сталося на…

5 хв. ago

В Україні зміняться правила продажу алкоголю: як саме і на що це вплине

Минулого тижня Верховна Рада прийняла за основу із доопрацюванням положень законопроєкт №10346, який оновлює правила виробництва та…

13 хв. ago

Коли святити паски в Києві, Львові та Одесі: розклад великодніх служб

Уже скоро настане Великдень 2024, на честь якого в храмах проводитимуть святкові богослужіння. Українці можуть приносити…

15 хв. ago

На фронті загинув актор серіалу “Речовий доказ” Євген Шумілов

На фронті загинув відомий український актор Євген Шумілов, відомий в ролях "Реальна містика" та "Речовий…

25 хв. ago

Куди поїхати під час війни: 10 місць в Україні для ідеального відпочинку

В Україні є місця, куди можна поїхати відпочити, попри повномасштабну агресію Росії. Серед них маловідомі пам'ятки,…

25 хв. ago

Всі держструктури, які потрібні фронту негайно, отримали бронь: деталі від Міноборони

Відповідно до нового закону про мобілізацію, в Україні змінено правила бронювання чиновників. Зокрема, військовозобов'язані громадяни,…

32 хв. ago