Новини

На Сумщині шахрайка забрала у жінки майже два мільйони гривень

Сумчанка видурила у жінки значну суму грошей за нібито надання «цілительських» послуг. Про це пише Відділ комунікації поліції Сумської області.

У ході досудового розслідування та використовуючи можливості працівників кримінального аналізу поліцейські встановили, що 27-річна жінка, з метою незаконного збагачення, в одній із соціальних мереж розмістила інформацію про свої екстрасенсорні здібності. Для виклику довіри шахрайка опублікувала фейкові фотографії відгуків про свою успішну діяльність.

Через деякий час до псевдоцілительки звернулася жінка, яка хотіла покращити стан свого здоровʼя. Підозрювана розуміючи, що потерпіла їй довіряє, почала просити гроші на певні атрибути для ритуалів. На що довірлива жінка перерахувала зловмисниці 1,9 млн гривень.

Затримали зловмисницю співробітники карного розшуку та слідчі за силової підтримки спецпризначенців роти поліції особливого призначення ГУНП в Сумській області під час спроби отримати від потерпілої ще 160 тисяч гривень.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйон 778 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.

Раніше Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру ворожці та адвокату. Правоохоронці стверджують, що вони видурили у чоловіка кількасот тисяч доларів і підбурили його на хабар. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

4 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

4 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

4 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

4 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

4 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

4 години ago