Новини

SpaceX запустить п’ять запасних супутників Iridium

Приватна космічна компанія SpaceX запустить п’ять запасних апаратів супутникового угруповання для передачі голосу та даних американського оператора Iridium на ракетах Falcon 9 у 2023 році. Супутники доставлять на орбіту разом з іншим корисним навантаженням.Компанії запланували запуски в середині 2023 року з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії. За словами виконавчого директора Iridium Метта Деша, запасні супутники марні на Землі. Він додав, що апарати запустять, оскільки «надалася така можливість». Про це повідомляють Експерт з посиланням на spacenews.com.

Iridium запустила 75 супутників другого покоління під час стартів Falcon 9 з січня 2017 року до січня 2019 року. У рамках семи стартів на орбіту доставляли по десять апаратів. П’ять супутників Iridium та два апарати для вивчення Землі GRACE-FO запустили спільно.

У квітні Iridium повідомила, що має намір доставити на орбіту до п’яти з шести запасних супутників, що залишилися, які в даний час зберігаються в Аризоні. Деш заявив, що компанія шукає фінансування для розгортання апаратів, не бажаючи платити за зберігання.

У липні Iridium оголосила про підписання контракту на запуск п’яти супутників за $35 млн. Тоді компанія не розкрила, на яких ракетах доставлять апарати.

У 2020 році Iridium уклала угоду зі стартапом Relativity Space, яка передбачала запуск шести запасних супутника на малій ракеті Terran 1. Тоді компанія повідомила, що доставлятиме апарати окремо з метою поповнення сузір’я Iridium.

Деш повідомив, що шостий запасний супутник, ймовірно, доставлять на ракеті Relativity Space. Він зазначив, що Iridium підтримує розробки компанії, проте зараз оператор має намір зосередитись на співпраці зі SpaceX.

У липні Держкомісія з радіочастот продовжила дозвіл ТОВ «Ірідіум Ком’юнікешенс» на використання частот у Росії терміном на 10 років. Компанія представляє інтереси Iridium. Послугами американської компанії в РФ активно користуються держслужбовці, співробітники правоохоронних органів та підприємства.

З 2019 року клієнтська база Iridium збільшилася більш ніж на 730 тис. абонентів. На сьогоднішній день у компанії 1,8 млн. активних клієнтів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Частину України скують заморозки: температура впаде до -3° (карта)

В Україні дві ночі поспіль, 4 та 5 травня, очікуються заморозки. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.…

7 хв. ago

Курйоз: В Тамбовській області цигани здали на металобрухт новітній російський безпілотник

Кумедний випадок стався в Тамбовській області РФ - цигани привезли до пункту прийому металобрухту брухту…

13 хв. ago

В Україні хочуть законодавчо дозволити конфіскацію автомобілів у п’яних водіїв для ЗСУ

Депутати Рівненської обласної ради найближчим часом звернуться до народних депутатів Верховної Ради України, щоб вони…

18 хв. ago

Рада планує змінити покарання за крадіжки: на яку суму треба поцупити, аби потрапити за ґрати

В Україні нардепи хочуть внести зміни в покарання за крадіжки. Так, вони пропонують, щоб кримінальна відповідальність…

26 хв. ago

G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії – FT

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн «Великої сімки». Про…

37 хв. ago

У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік,…

45 хв. ago