Новини

У Верховній Раді придумали, як компенсувати українцям знищені через війну машини

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №9209 про внесення змін до Податкового кодексу. Вони передбачають податкові пільги для осіб, яким внаслідок збройної агресії росії завдали шкоди у вигляді викрадення чи знищення транспортних засобів. Відповідний документ опубліковано на сайті парламенту.

Він пропонує звільнити таких фізичних та юридичних осіб від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та ввізним митом на авто.

Постраждалим громадянам необхідно буде подати документи, що підтверджують викрадення, знищення чи пошкодження машини під час бойових дій.

Для підтвердження права особи на пільгу береться до уваги перелік територій, на яких ведуться або велися бойові дії із зазначенням дати початку та дати їх завершення.

При цьому громадяни можуть використовувати цю пільгу ту кількість разів, яка відповідає числу їхніх транспортних засобів.

Як зазначає автор документа Сергій Гривко, прийняття законопроекту стане інструментом часткового відшкодування збитків і фінансової підтримки громадян, які втратили на війні авто, і допоможе їм з економією придбати нові машини.

Крім того, документ забезпечить мобільність громадян у разі загрози можливої ​​евакуації, а також сприятиме функціонуванню суб’єктів господарювання (юросіб та фізосіб-підприємців), відновленню їх економічної діяльності та створенню передумов для розвитку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в обхід ТЦК: комбриг розповів, як це працює

Новий командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Охріменко схвально відгукнувся про рішення…

2 хв. ago

Українці зможуть отримувати пенсії у новий спосіб: нардеп розкрив деталі

В Україні готують законопроєкт, який передбачає можливість виплати пенсій через платіжну систему "Нової пошти". Це…

13 хв. ago

Вимовляти демобілізація скоро стане взагалі протизаконно: крик душі Олега Сенцова

Режисер Олег Сенцов від початку повномасштабної війни вже тривалий час захищає нашу країну від окупантів. Він був…

19 хв. ago

За самоволку не каратимуть: у Раді ухвалили законопроект

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, який звільняє від відповідальності за самовільне залишення військової частини, якщо…

28 хв. ago

Як змусити орхідею цвісти: рослина випускатиме квітконоси знову і знову

Чим найкраще підживити орхідею, щоб вона швидко зацвіла. Орхідея – невимовно гарна квітка, але надзвичайно…

30 хв. ago

“Життя у кредит”: чому ексомбудсменку Денісову звинувачують у легалізації 1 млн доларів

У державної діячки з багаторічним досвідом, екснардепки та ексуповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової…

31 хв. ago