Новини суспільства

Що варто робити, якщо опинилися під завалами

Що робити, якщо ви опинилися під завалами: поради для порятунку життя.На тлі широкомасштабного вторгнення Росії в Україну противник активно використовує артилерію, завдаючи пошкодження цивільним спорудам. У житлових будинках, садках та школах часто ховаються мирні мешканці,інформує Експерт.

Однак під завали можна потрапити в будь-якій будівлі, і в таких випадках потрібно суворо дотримуватися інструкцій. Патрульна поліція Києва дала кілька порад, що треба робити у цій критичній ситуації. Насамперед варто покликати на допомогу. Необхідно повідомити, де ви перебуваєте і що з вами трапилося. Після цього варто спокійно чекати, доки розберуть завал.

Якщо вас не чують, потрібно виконати кілька дій. Необхідно звільнити руки та ноги, а після – оцінити оточення. Якщо є можливість – спробуйте самостійно розібрати завали. Це необхідно робити у випадку, якщо ви впевнені у своїх силах, і не зачепити те, на чому все тримається.

Якщо немає можливості розібрати завали самостійно – кличте на допомогу, скористайтеся смартфоном, а також стукайте по трубах опалення. За допомогою телефону можна зателефонувати на номер 102 та пояснити ситуацію.

Якщо вас ніхто не чує – спробуйте розібрати завал. Коли вдасться звільнитися – огляньте себе на випадок поранень. В ідеалі – необхідно виконати першу медичну допомогу. Немає можливості покинути приміщення – подавайте сигнал будь-якими способами. У цей час намагайтеся не переохолоджувати організм.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Києві з таємним візитом побував глава МЗС Британії: про що говорив з Зеленським

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон, що раніше висловив позицію стосовно ударів України по території Росії…

4 хв. ago

Будемо по 12 години без світла: погані новини для всіх

В Україні триває повномасштабна війна вже понад два роки. Окупанти останнім часом почали активно атакувати…

15 хв. ago

В Україні можуть примусово вилучати житло для потреб ЗСУ: названо умови

В Україні можуть примусово вилучати майно для потреб Збройних сил під час війни. Це стосується зокрема житла і транспортних…

23 хв. ago

Подвійний удар від Сонця: коли сильна магнітна буря завершить свою дію на Землі

Геомагнітний шторм, який тримається на нашій планеті вже 2 дні, виріс до сильного і разом з ним…

35 хв. ago

“Україна на межі, важко як ніколи”: Скібіцький попередив про масштабний наступ на Харків та Суми

Ситуація в Україні стає все більш напруженою з кожним днем, і прогнози Вадима Скібіцького, заступника…

43 хв. ago

Польща проводить масштабну перевірку мешканців: на що звертають увагу

Головне статистичне управління (GUS) розіслало понад 23 тис. листів по всій Польщі. Їх адресати можуть…

50 хв. ago