Новини

Інвестиції “по-українськи” або як Господарський суд міста Києва скасував торги з продажу фармацевтичного комплексу «Фалбі»

Останнім часом ми постійно чуємо про необхідність проведення судової реформи в Україні. Офісом Президента України готуються зміни до законодавства, направлені на переатестацію та зміну суддівського корпусу, так зване “очищення судів”.

А тим часом, відбулася подія, яка повністю підтверджує, що корумпованість судів відлякує вітчизняні та міжнародні компанії від інвестицій в Україну.

Так, 11 лютого 2021 року суддя Господарського суду міста Києва Пасько М.В. прийняв рішення, яким було скасовано торги з продажу фармацевтичного комплексу “Фалбі” в Святопетрівському площею майже 13 тисяч кв.м. Переможцем торгів 04 червня 2020 року було визнано ТОВ “ДК БЦ2”, засновниками якої є інвестиційні компанії Dragon Capital та UBase.

Фармацевтичний склад було продано як предмет іпотеки у виконавчому провадженні, а всі кошти, а це 115,45 млн грн, було направлено основному кредитору – АТ “Укрексімбанк”.

Таким чином, своїм рішенням суддя Господарського суду міста Києва не лише порушив права покупця (Dragon Capital та U-Base) та погіршив інвестиційний клімат, але й наніс збитки державному банку (до речі, загальна сума боргу перед банком становить близько 800 млн грн).

Безумовно, в таких рішеннях завжди є зацікавлена особа. На цей раз ним виявився Микола Лагун. Саме він намагається усіма способами повернути собі фармацевтичний склад та не платити 800-мільйонний борг Укрексімбанку. При цьому, сам Лагун перебуває під слідством щодо виведення коштів з Дельта Банку. 

На сьогоднішній день, в Північному апеляційному господарському суді розглядається апеляційна скарга ТОВ “ДК БЦ2”. Будемо сподіватися, що рішенню першої інстанції буде дана справедлива оцінка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

2 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

2 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

2 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

3 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

3 години ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

3 години ago