Новини

Інженери Facebook заявили в суді, що компанія не знає, де зберігаються особисті дані користувачів

У березні 2022 року інженери Facebook** давали свідчення в суді щодо зберігання та обробки даних користувачів. Наразі журналісти отримали стенограму судового процесу та з’ясували, що працівники компанії не до кінця розуміють, яким чином компанія зберігає та використовує особисті дані користувачів.У слуханні брали участь два досвідчені інженери компанії, якщо вірити їхнім записам у LinkedIn, то кожен із них пропрацював у Facebook не менше двох років. Суду було достовірно відомо, що компанія використовує 55 різних систем, які отримують дані користувачів, обробляють їх та зберігають. Інженерів запитали, який шлях проходять дані і що кожна з систем робить з ними. Про це повідомляє Експерт з посиланням на theintercept.com.

Один із інженерів відповів, що не може точно відповісти на це запитання. Також він підкреслив, що для такого аналізу знадобиться команда з відділу розробки та реклами і він буде здивований, якщо в компанії знайдеться хоча б одна людина, яка дасть точну відповідь на це питання.

Після цього суд зауважив, що в компанії має бути документація до кожної із систем із докладним описом роботи. На це інженери відповіли, що під час проектування Facebook** намагається залишати якнайменше артефактів. Тому часто буває так, що програмний код системи єдина документація. Також один із інженерів зазначив, що через це йому було складно включитися в роботу після того, як він потрапив до Facebook**.

Працівники розповіли, що у компанії практично ніколи не документували докладно код і не було спроб наздогнати втрачене та структурувати знання. Тому система стала практично неконтрольованою і практично ніхто не знає, як обробляються дані користувачів. Через це Facebook** не може вносити виразні зміни в політику конфіденційності, оскільки просто не контролює дані.

Журналісти запросили офіційний коментар у Facebook. Представники компанії відповіли, що незнання інженерів їх не здивувало. За словами представників, компанія ретельно охороняє дані користувачів, тому навіть працівники не можуть точно знати механізми отримання та обробки даних.

Ольга Степанова

Recent Posts

Для військовозобов’язаних запровадять новий документ єдиного зразка: деталі

Для військовозобов'язаних в Україні запровадять новий документ єдиного зразка. Про це повідомив представник Генштабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко в…

6 хв. ago

“Жахливий” прогноз Баби Ванги на 2024 рік “збувся”: британці прокидаються в страху, — The Mirror

Згідно з деяким трактуванням слів так званого "балканського Нострадамуса" Вангелії Гуштерової, її прогнози на 2024 рік…

14 хв. ago

“Залякані” ВЛК: як влада новим законом про мобілізацію робить армію “непридатною” до війни

Відповідно до закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, усі військовозобов'язані чоловіки протягом 60…

26 хв. ago

Частину України скують заморозки: температура впаде до -3° (карта)

В Україні дві ночі поспіль, 4 та 5 травня, очікуються заморозки. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.…

35 хв. ago

В Тамбовській області цигани здали на металобрухт новітній російський безпілотник

Кумедний випадок стався в Тамбовській області РФ - цигани привезли до пункту прийому металобрухту брухту…

41 хв. ago

В Україні хочуть законодавчо дозволити конфіскацію автомобілів у п’яних водіїв для ЗСУ

Депутати Рівненської обласної ради найближчим часом звернуться до народних депутатів Верховної Ради України, щоб вони…

46 хв. ago