Новини

В Україні змінили харчування в дитячих садках: подробиці

У дитячих садках України зміниться харчування. Справа в тому, що днями завершилася верифікація документації (технологічних карт) на страви та вироби, які готуватимуть дітям у дошкільних навчальних закладах. Наразі триває реформа харчування в українських навчальних закладах.Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби у Facebook.

Що тепер зміниться у харчуванні

Верифікований пакет містить більше 400 карток з рецептами страв, які можна використовувати при складанні оновленого дитячого меню, наприклад, у садах.

Раніше меню складали на два тижні для зимово-весняного та літньо-осіннього періодів року. Тепер воно має бути сезонним у розрахунку на 4 тижні. Такі зміни дозволять урізноманітнити раціон дітей і спонукати укладачів меню використовувати продукти, властиві конкретній порі року.

Страви та вироби з верифікованого списку можна вносити у будь-яке сезонне меню.

У ньому наведено необхідні розрахунки (вага брутто/нетто, енергетична цінність тощо), процеси приготування та температурні режими.

Крім того, документи переведені в зручний для роботи формат, що дозволяє автоматизувати розрахунки для потрібної кількості порцій тієї чи іншої страви.

Зазначимо, що зміни у дитячому харчуванні відбуваються у рамках реформи системи харчування у навчальних закладах, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

До процесу реалізації реформи залучено представників МОЗ, Міносвіти, Мінекономіки, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету, Мінагро, Мінфіну, Мінінфраструктури, дієтологів, а також громадські організації та міжнародні партнери.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ціни на вживані авто зі США ідуть униз: які моделі здешевшали найбільше (фото)

Вживані авто зі США дешевшають упродовж останнього року. Після різкого злету цін у минулі роки американський…

11 хв. ago

Чоловіки спіймали одну з найрідкісніших риб у світі: чому це поганий знак (фото)

Двоє австралійців під час прогулянки на острові Топ-Енд виловили одну з найрідкісніших риб у світі.…

15 хв. ago

Сила магнітної бурі виросла до 7 балів: коли вона завершиться

На нашій планеті наразі тримається сильна магнітна буря. Астросиноптики кажуть, що вона, ймовірно, спричинена сонячним вітром,…

46 хв. ago

Молоко, м’ясо, хліб: виробники різко підняли ціни на найважливіші продукти

У серпні 2024 року спостерігалося значне зростання оптових цін виробників промислової продукції. Порівняно з аналогічним…

51 хв. ago

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Українське законодавство чітко регулює питання реєстрації місця проживання, і за порушення цих правил передбачені штрафи.…

54 хв. ago

В реєстр Оберіг хочуть автоматично вносити дані про стан здоров’я військовозобов’язаних

До Закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» внесуть зміни, якими знімуть гарантії медичної таємниці…

1 годину ago