Новини

Українцям до Дня Незалежності виплатять 1 млрд гривень: хто отримає допомогу

Кабінет міністрів планує внести зміни до бюджету Пенсійного фонду України на 2023 рік. Кошти державного бюджету спрямують на виплати до Дня незалежності.Про це йдеться у проекті постанови, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Змінами до бюджету передбачено збільшення як дохідної, так і видаткової частин бюджету ПФУ на суму 1,038 млрд гривень для здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України.

Виплати до Дня Незалежності

У липні Кабмін ухвалив постанову № 754, за якою ветерани війни та люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають від 450 до 3100 гривень.

Грошова допомога виплачується в такому розмірі:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – 3 100 гривень;II групи – 2 900 гривень;III групи – 2 700 гривень;2) учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 000 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 100 гривень;

4) членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 статті 10 закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 650 гривень.

5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 450 гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

1 годину ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

2 години ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago