Новини

Хакери Північної Кореї вкрали секретні дані у російського виробника ракет

Хакери з Північної Кореї здійснили злом комп’ютерних мереж російської корпорації “НПО Машинобудування”, яка виробляє балістичні, крилаті, гіперзвукові ракети, а також космічні супутники. Інформацію про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

Згідно з опублікованими матеріалами, отриманими від конфіденційного джерела, факт було підтверджено фахівцями з кібербезпеки.

Агентство зазначає, що 2021 року дві елітні групи хакерів північної Кореї (ScarCruft і Lazarus) здійснили впровадження шпигунських програм у комп’ютерні системи “НВО Машинобудування”. І вже за кілька місяців влада КНДР зробила офіційну заяву про нові досягнення у своїй програмі розробки балістичних ракет.

Злом стався навіть незважаючи на те, що Північна Корея і Росія мають тісні зв’язки, які ще більше зміцнилися після початку українсько-російської війни.

Агентство зазначає, що хакери використовували доступ до секретних комп’ютерних мереж НУО впродовж кількох місяців, поки росіяни не виявили, що їх зламали. Таким чином, хакери користувалися доступом із кінця 2021-го до травня 2022 року. 

Хакери проникли в ІТ-середовище компанії, що дало їм змогу читати поштовий трафік, перемикатися між мережами і витягувати дані, за словами Тома Хегеля, дослідника безпеки з американської компанії SentinelOne, що спеціалізується на кібербезпеці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ціни на вживані авто зі США ідуть униз: які моделі здешевшали найбільше (фото)

Вживані авто зі США дешевшають упродовж останнього року. Після різкого злету цін у минулі роки американський…

5 хв. ago

Чоловіки спіймали одну з найрідкісніших риб у світі: чому це поганий знак (фото)

Двоє австралійців під час прогулянки на острові Топ-Енд виловили одну з найрідкісніших риб у світі.…

9 хв. ago

Сила магнітної бурі виросла до 7 балів: коли вона завершиться

На нашій планеті наразі тримається сильна магнітна буря. Астросиноптики кажуть, що вона, ймовірно, спричинена сонячним вітром,…

40 хв. ago

Молоко, м’ясо, хліб: виробники різко підняли ціни на найважливіші продукти

У серпні 2024 року спостерігалося значне зростання оптових цін виробників промислової продукції. Порівняно з аналогічним…

46 хв. ago

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Українське законодавство чітко регулює питання реєстрації місця проживання, і за порушення цих правил передбачені штрафи.…

48 хв. ago

В реєстр Оберіг хочуть автоматично вносити дані про стан здоров’я військовозобов’язаних

До Закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» внесуть зміни, якими знімуть гарантії медичної таємниці…

1 годину ago