Новини

61.8 % українців підтримують акцію «Піймай баригу» – соціологічне дослідження

Переважна більшість українців називають роботу держави в цьому напрямку не дуже або взагалі не ефективною.

Українська соціологічна платформа опублікувала дослідження на тему боротьби з наркоторгівлею в Україні. За його результатами лише п’ять відсотків українців вважають, що держава дуже ефективна в протидії розповсюдженню наркотиків. Переважна більшість респондентів називають роботу в цьому напрямку не дуже або взагалі не ефективною.

Фахівці платформи провели телефонне опитування на початку квітня. Спілкувалися з повнолітніми громадянами країни, обробили тисячу анкет. В результаті з’ясували –  понад сімдесят п’ять відсотків українців вважають розповсюдження наркотиків серйозною проблемою. Більш як тридцять відсотків опитаних вважають, що саме зараз конче потрібна участь громадськості та приватних осіб в боротьбі з нелегальним розповсюдженням наркотиків. Тридцять шість відсотків відповіли, що така участь має бути разом із поліцією.

Масштабна акція «Піймай баригу – отримай кеш» стартує в Україні вже днями. Це саме той формат, коли пересічні люди можуть долучитися до боротьби з наркобізнесом та отримати за це гроші. Водночас все буде відбуватися виключно в рамках закону та в тандемі з правоохоронцями.

Дослідження показали, що українці готові не тільки брати участь в такій акції, але ще й рекламувати її та навіть фінансувати з власної кишені. 

 Безпосередньо долучитися до акції «Піймай баригу», згідно з дослідженням, погодилися майже двадцять відсотків респондентів. Ще трохи більше десяти готові донатити до її фонду. А підтримати морально зголосилися  понад шістдесят відсотків. Сорок відсотків заявили, що хотіли би поширювати інформацію про таку ініціативу. Акцію «Піймай баригу – отримай кеш» анонсував блогер Стас Домбровський. Він заявив – анонімний меценат готовий платити готівкою за кожного торгівця забороненими препаратами, ще більшу суму виплатить тому, хто викриє нарколабораторію або торгівця в зоні бойових дій. Акція одразу отримала широкий резонанс в суспільстві, долучитися до неї організатори закликали також правоохоронців.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

3 хв. ago

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

15 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

23 хв. ago

Населених планет набагато більше, ніж вважалося раніше: нове дослідження вчених

Умови, що сприяють появі життя, існують і за межами зони населеності. Таким чином позаземне життя…

35 хв. ago

Беріть обов’язково з собою усі довідки: чоловіків попередили – є лише 4 дні

Згідно із законом про мобілізацію, встановлений термін проходження ВЛК складає 4 дні. Проте за необхідності цей термін…

43 хв. ago

У Фінляндії продали на аукціоні велосипеди мігрантів РФ, які ті кинули біля кордону (фото)

Митниця у Фінляндії провела аукціон, на який було виставлено 100 велосипедів, що належали російським мігрантам.…

54 хв. ago