Новини

Прохолодний початок літа: коли в Україну знову повернеться тепло

У найближчі кілька днів в Україні збережеться прохолодна погода з температурним режимом нижче норми.Істотне зниження температурних показників, особливо в нічний час доби, що спостерігається цими вихідними в Україні, зумовлене проходженням холодного фронту – повітряна маса скандинавського походження поширилася по всій території країни.

Температурний режим, нижчий за кліматичну норму, збережеться і в першій половині наступного тижня. Насамперед похолодання буде відчутним уночі, тоді як удень на тлі малохмарного неба і відсутності опадів у більшості регіонів повітря прогріється до комфортних показників, повідомив синоптик Ігор Кибальчич, слова якого наводить Meteoprog.

Теплішати почне в другій половині тижня, проте одночасно з цим суха погода зміниться дощами. Спочатку вони підуть у західних і північних областях, а до кінця тижня охоплять усю країну.

Так, у суботу, 10 червня, погода зіпсується в більшості регіонів, а в Криму очікуються значні дощі, подекуди грози та шквалистий вітер. Натомість температура повітря в денний час доби становитиме +23…28, вночі також буде досить тепло +13…18 градусів.

У неділю, 11 червня, нестійка погода з дощами та грозами збережеться в західних і південно-східних областях, а також у Криму. На решті території опади припиняться.

Тим часом синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що в перший день нового тижня, у понеділок, 5 червня, короткочасні дощі, подекуди з грозами, можливі тільки в Карпатах і Закарпатті. В інших регіонах без опадів.

Температура вночі коливатиметься в межах +6…11, на узбережжі морів до +15, удень повітря прогріється до +20…25, а на Закарпатті до +27 градусів.

У Києві в понеділок без опадів. Вночі близько +10, удень +21…23 градуси.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація чоловіків до 25 років: у Раді заявили про важливу угоду з військовими

Уряд України визначився, як проходитиме мобілізація молоді. Про це розповів народний депутат України Михайло Цимбалюк . З його…

19 секунд ago

Пейджерна операція «Моссада»: Washington Post дізналася, як Ізраїль проник у «Хезболлу»

Ідея пейджерної операції у Лівані виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш…

7 хв. ago

Сьогодні Україну розігріє до +28°: де буде літо (карта)

Наприкінці тижня, 6 жовтня, погода в Україні залишиться без суттєвих змін. Місцями на заході, півночі,…

12 хв. ago

Трамп вирішив повторити мітинг на місці першого замаху на нього в Пенсільванії

Кандидат у президенти США Дональд Трамп планує провести повторний мітинг у місті Батлер, штат Пенсільванія, де в липні на…

16 хв. ago

Протести в Ізраїлі: громадяни вимагають термінових дій для звільнення заручників із Гази

Напередодні річниці атак «Хамасу» тисячі ізраїльтян вийшли на вулиці кількох міст країни з вимогою негайних…

20 хв. ago

Найбільший банк Кіпру закрив тисячі рахунків росіян

Найбільший банк Кіпру, Bank of Cyprus, з 2022 року закрив близько 20 тис. рахунків, які…

23 хв. ago