Новини

У Рівному судитимуть народну артистку України за підтримку окупантів

Перед судом у Рівному постане “народна артистка” з Херсонщини Ружена Рубльова, яка брала участь у концерті, присвяченому окупації частини території УкраїниПро це повідомили у Службі безпеки України в Рівненській області, передає “Еспресо.Захід“.
За даними спецслужби, жителька Херсона брала активну участь у заходах на підтримку держави-агресора. Їй інкримінують колабораційну діяльність.
“Жінка, маючи почесне звання “народний артист України”, погодилася на пропозицію представників окупаційної адміністрації щодо участі у мітингу-концерті у Москві, присвяченому тимчасовій окупації частини території України. Крім цього, користуючись своїм “статусом”, вона сприяла поширенню дезінформації у світову спільноту про те, що нібито українці підтримують дії рашистів”, – йдеться у повідомленні.
До суду щодо неї вже скерований обвинувальний акт за ч. 6 ст. 111-1 ККУ (Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань). За скоєне їй загрожує від 10 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
СБУ уточнює, що окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

23 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

35 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

37 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

38 хв. ago