Новини

У Рівному судитимуть народну артистку України за підтримку окупантів

Перед судом у Рівному постане “народна артистка” з Херсонщини Ружена Рубльова, яка брала участь у концерті, присвяченому окупації частини території УкраїниПро це повідомили у Службі безпеки України в Рівненській області, передає “Еспресо.Захід“.
За даними спецслужби, жителька Херсона брала активну участь у заходах на підтримку держави-агресора. Їй інкримінують колабораційну діяльність.
“Жінка, маючи почесне звання “народний артист України”, погодилася на пропозицію представників окупаційної адміністрації щодо участі у мітингу-концерті у Москві, присвяченому тимчасовій окупації частини території України. Крім цього, користуючись своїм “статусом”, вона сприяла поширенню дезінформації у світову спільноту про те, що нібито українці підтримують дії рашистів”, – йдеться у повідомленні.
До суду щодо неї вже скерований обвинувальний акт за ч. 6 ст. 111-1 ККУ (Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань). За скоєне їй загрожує від 10 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
СБУ уточнює, що окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

34 секунди ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

10 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

19 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

28 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

41 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

48 хв. ago