Новини

У Рівному судитимуть народну артистку України за підтримку окупантів

Перед судом у Рівному постане “народна артистка” з Херсонщини Ружена Рубльова, яка брала участь у концерті, присвяченому окупації частини території УкраїниПро це повідомили у Службі безпеки України в Рівненській області, передає “Еспресо.Захід“.
За даними спецслужби, жителька Херсона брала активну участь у заходах на підтримку держави-агресора. Їй інкримінують колабораційну діяльність.
“Жінка, маючи почесне звання “народний артист України”, погодилася на пропозицію представників окупаційної адміністрації щодо участі у мітингу-концерті у Москві, присвяченому тимчасовій окупації частини території України. Крім цього, користуючись своїм “статусом”, вона сприяла поширенню дезінформації у світову спільноту про те, що нібито українці підтримують дії рашистів”, – йдеться у повідомленні.
До суду щодо неї вже скерований обвинувальний акт за ч. 6 ст. 111-1 ККУ (Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань). За скоєне їй загрожує від 10 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
СБУ уточнює, що окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago