Новини

Єнс Столтенберг залишиться на посту генсека НАТО

У НАТО підтвердили рішення щодо залишення Єнса Столтенберга на посту генсека Альянсу. У НАТО прийняли рішення щодо продовження контракту з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом ще на один рік, інформує Reuters.

Колишній прем’єр-міністр Норвегії Столтенберг очолює Альянс з 2014 року, а його повноваження тричі продовжували. 64-річний Столтенберг відомий, як стійкий лідер і терплячий побудовник консенсусу. Рішення про продовження його повноважень до 1 жовтня 2024 року прийнято напередодні саміту лідерів НАТО у Вільнюсі.

Єнс Столтенберг подякував за це рішення і сказав, що це для нього велика честь. «Трансатлантичний зв’язок між Європою та Північною Америкою забезпечував нашу свободу та безпеку протягом майже 75 років, і в більш небезпечному світі наш Альянс важливіший, ніж будь-коли», — сказав він.

Президент США Джо Байден та лідери інших країн НАТО також привітали це рішення. «Завдяки своєму стійкому лідерству, досвіду та розсудливості Генеральний секретар Столтенберг провів наш Альянс через найзначніші виклики європейській безпеці з часів Другої світової війни», – сказав Байден.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав продовження повноважень Столтенберга “чудовою новиною”. «Важкі часи вимагають сильного лідерства. Єнс Столтенберг продемонстрував саме це», – написав він у Twitter.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

9 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

21 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

32 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

43 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

47 хв. ago

Автомобілі для молоді: які моделі вживаних авто варто обрати

Молодим водіям знайти авто, який поєднує в собі доступність, надійність та економічність, може бути нелегко.…

52 хв. ago