Новини

Єнс Столтенберг залишиться на посту генсека НАТО

У НАТО підтвердили рішення щодо залишення Єнса Столтенберга на посту генсека Альянсу. У НАТО прийняли рішення щодо продовження контракту з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом ще на один рік, інформує Reuters.

Колишній прем’єр-міністр Норвегії Столтенберг очолює Альянс з 2014 року, а його повноваження тричі продовжували. 64-річний Столтенберг відомий, як стійкий лідер і терплячий побудовник консенсусу. Рішення про продовження його повноважень до 1 жовтня 2024 року прийнято напередодні саміту лідерів НАТО у Вільнюсі.

Єнс Столтенберг подякував за це рішення і сказав, що це для нього велика честь. «Трансатлантичний зв’язок між Європою та Північною Америкою забезпечував нашу свободу та безпеку протягом майже 75 років, і в більш небезпечному світі наш Альянс важливіший, ніж будь-коли», — сказав він.

Президент США Джо Байден та лідери інших країн НАТО також привітали це рішення. «Завдяки своєму стійкому лідерству, досвіду та розсудливості Генеральний секретар Столтенберг провів наш Альянс через найзначніші виклики європейській безпеці з часів Другої світової війни», – сказав Байден.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав продовження повноважень Столтенберга “чудовою новиною”. «Важкі часи вимагають сильного лідерства. Єнс Столтенберг продемонстрував саме це», – написав він у Twitter.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кавовий торт від Джеймі Олівера: простий рецепт для осіннього затишку

Осінь – ідеальний час для затишної домашньої випічки, яка наповнює дім теплом і ароматом. Зірковий…

2 хв. ago

Яке майно не підлягає конфіскації при штрафах за ухилення від мобілізації

В Україні, згідно з чинним законодавством, чоловікам, які ухиляються від виконання обов'язків військового обліку, можуть…

9 хв. ago

Дніпро готують до оборони? Військовий експерт пояснив ситуацію

Інформація про те, що російські війська наближаються до Дніпропетровської області, викликала занепокоєння серед мирного населення.…

13 хв. ago

У росіян після атак БПЛА залишилися лише 3 носії «Кинджалів», — експерт

У Росії залишилося всього три носії аеробалістичних ракет "Кинджалів" літаків МіГ-31К. Через це ЗС РФ…

20 хв. ago

Податкова почала полювати на бізнес у соцмережах: що загрожує українкам за торти на замовлення

В Україні податкова служба почала активно відстежувати діяльність громадян у соціальних мережах, штрафуючи тих, хто…

23 хв. ago

Військові на межі: якої справедливості вимагають від Зеленського

Українські військові вимагають від президента України Володимира Зеленського розв'язати питання демобілізації. Однак це може бути…

33 хв. ago