Новини

Стало відомо, які погодні сюрпризи чекають на українців у червні

Представник Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, на яку погоду слід очікувати найближчим часом і як зміниться ситуація наступного тижня.Про це пише Новий час.
Так, з 5 по 7 червня в Україні переважно опадів не прогнозується. Лише у Карпатах та на Закарпатті, а також 7 червня у західних областях можливі дощі з грозами.
Початок тижня принесе хмарну погоду, а з 6-7 червня очікується нестійка атмосфера. Через це у Карпатах та у західних областях подекуди пройдуть грози. Вдень 5 червня у північних областях можуть бути короткочасні дощі та місцями грози. Нестабільна атмосфера, але загалом переважатиме погода без опадів.
Через прихід холодного фронту з північного заходу температура в західних, північних областях найближчої ночі буде в межах +6+11, на решті території +12+17 градусів.
Ночі на 4 та 5 червня будуть теж досить прохолодними: +6+11, а у західних та північних областях місцями навіть +3+5. У південній частині дещо вище: +12+17 у нічний годинник.
Вдень 3 червня у західних, північних, більшості центральних областей +17+22, на решті території – +23+28.
4 червня буде найхолоднішим за останній час: удень буде до +18+23. З 5 червня вже знову піде підвищення температури до +21+26 у більшості регіонів. Так, 6-7 червня температура по всій території країни вночі буде +8+14, удень +20+26.

8-10 червня у західних областях місцями короткочасні дощі та грози, решта території – переважно без опадів. Температура вночі залишається на рівні +8+14 градусів. На півдні, на узбережжі морів тепліше – до +17 градусів на ніч.

У північних, західних та східних областях удень стане тепліше: до +20+26. Найтепліше буде наприкінці тижня. Закарпаття, південні області – там повітря прогріється місцями до +29 градусів.
10 червня ще залишатиметься нестабільна атмосфера, а 11 червня у північних та центральних областях місцями можливі короткочасні, локальні дощі

Ольга Степанова

Recent Posts

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

9 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

18 хв. ago

Україна попросила США скасувати обмеження бити американською зброєю по Росії, — WSJ

Україна звернулася до адміністрації президента США Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання наданої американської зброї…

20 хв. ago

Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього…

21 хв. ago

Удар по “секретній” базі ППО: у Криму підтвердили смерть командира військової частини

На території тимчасово окупованого Кримського півострова загинув командир військової частини Олександр Кулаков з Алушти, який воював на…

23 хв. ago

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

15 години ago