Новини

Щодня за незаконний перетин кордону затримують до 20 українців

Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України, повідомив 4 червня, що прикордонники щодня затримують до 20 чоловіків, які намагаються незаконно виїхати за кордон.В умовах воєнного стану чоловікам у віці від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон без спеціального дозволу.

Деякі з них використовують підроблені свідоцтва про смерть своїх дружин, оскільки закон дозволяє перетинати кордон батькам-одинакам.

В інших випадках українські чоловіки також підробляють свідоцтва про народження дітей, розповів він. Згідно із законодавством, чоловікам, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років, дозволено перетинати кордон.

Вони також використовують фальшиві документи з військкомату про непридатність до військової служби.Демченко розповів, що вони є непридатними до військової служби.

Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони, з січня 2023 року народні депутати, прокурори, чиновники та представники місцевої влади не зможуть виїжджати за кордон без законних підстав.

Чоловіки, які вже служать в українській армії, мають право перетинати кордон лише у випадку, якщо вони отримали поранення і потребують лікування чи реабілітації за кордоном.

Серед чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, є водії компаній, які мають ліцензію на міжнародні вантажні перевезення, а також водії-волонтери, які доставляють припаси для української армії та гуманітарну допомогу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Можливостей менше, вимог більше: Польща змінює правила для українців

У Польщі планують запровадити обмеження на кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах. Деякі університети…

1 хв. ago

Скільки коштують 100-доларові купюри зразка 2006 року: відповідь НБУ

Всі банкноти іноземної валюти, справжність яких підтверджена з використанням лічильників та детекторів, повинні прийматися банківськими установами до…

27 хв. ago

Трамп радився з Путіним, чи відправляти зброю Україні: деталі

Під час президентства Дональда Трампа у 2017 році він радився з російським диктатором Володимиром Путіним,…

32 хв. ago

Блогер Карма заявив про погрози зброєю з боку співробітника ТЦК (відео)

Блогер Ніколас Карма (справжнє ім'я Микола Бучак) заявив про збройний напад під час зйомок у…

34 хв. ago

Україну хочуть масово заселити африканцями через виїзд українців до Європи

За офіційною статистикою, 6 мільйонів українців уже виїхали до Європи, а близько 1-2 млн —…

43 хв. ago

Лікарням в Україні припинили виплати за пацієнтів, які не оновили свої дані

Оновити дані онлайн пацієнти не можуть. Для цього треба йти на прийом до лікаря. Розповіла…

48 хв. ago