Новини

Росія розкрила адреси секретної служби Путіна і ГРУ

Російська влада випадково розкрили адреси секретних військових будівель, установ і шпигунських будинків країни в Москві і Санкт-Петербурзі.Центр “Досьє”, проект, запущений російським опозиціонером Михайлом Ходорковським, виявив адреси, перераховані в 434-сторінковому документі під назвою “Спеціальна група”, який був опублікований на сайті мерії Москви. У документі перераховані об’єкти, де не повинно бути “відключень електроенергії”.

Повідомляється, що в список увійшли ряд надсекретних урядових об’єктів, будинки, що належать офіцерам ГРУ (Головне управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації) і секретній службі президента Володимира Путіна, склад боєприпасів і багато іншого.

Більшість перерахованих об’єктів не зачіпають Міноборони або спецслужби, проте в ньому є і перелік всіх військових частин і установ Міноборони, розташованих в Москві.

“Більш того, хто-небудь легко може дізнатися, де в Москві живуть співробітники найпотаємніших відомств, подивитися, які непоказні будівлі насправді є об’єктами спецслужб, і позаздрити смаку життя керівництва цих спецслужб”, – пише “Досьє”.

Найбільша концентрація об’єктів, пов’язаних зі спецслужбами – в районі Срібного Бору. Там, зокрема, розташовані дачі, пов’язані зі Службою зовнішньої розвідки (СЗР), затверджується в розслідуванні. Досьє перераховує адреси конкретних об’єктів і публікує їх фотографії. Крім дач, в списку багато житлових будинків, що належать СЗР, Федеральної служби охорони (ФСО) або ГРУ. При цьому конкретні квартири зазвичай не вказуються.

Найбільше об’єктів у переліку закріплено за ФСО. Це не тільки вежі Кремля, Олександрівський сад та інші подібні місця, але і неочевидні об’єкти, наприклад, в одній будівлі з популярним кафе “Жан-Жак” кілька об’єктів належать також Федеральній службі виконання покарань.

Документ підписали глава департаменту ЖКГ В’ячеслав Торсунов і директор компанії “Мосенергосбит”, що реалізує електроенергію абонентам Московської області, Андрій Ковальов. Його схвалив мер Москви Сергій Собянін.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

5 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

12 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

21 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

30 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

38 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

43 хв. ago