Новини

Зеленський відреагував на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

За словами Зеленського, уряд, який відповідальний за заходи щодо забезпечення прав і свобод людини, раніше напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства.
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій закликають легалізувати в Україні одностатеві шлюби. Глава держави каже, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути це питання та проінформувати про результати.

Про це йдеться на сайті президента, пишуть Економічні новини з посиланням на hromadske. 

Зеленський нагадав статтю 21 Конституції України, у якій йдеться про те, що усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах. Водночас він додав, що, згідно з 51 статтею основного закону, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Також глава держави зазначив, що в умовах воєнного стану Конституція України не може бути змінена.

За словами Зеленського, уряд, який відповідальний за заходи щодо забезпечення прав і свобод людини, раніше напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства. Саме тому президент вирішив звернутися до прем’єра з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та проінформувати про відповідні результати.

Що за петиція?
На сайті представництва президента вона вже набрала понад 28,5 тисячі голосів, хоча для відповіді президента достатньо 25 тисяч.

Авторка петиції Анастасія Совенко виклала її суть досить коротко: «У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар».

Підтримати петицію закликав, зокрема, відомий художник Олександр Грехов, громадські організації тощо.

У травні Київський міжнародний інститут соціології провів опитування, яке показало, що українці стали більш толерантними до ЛГБТ-спільноти за останні шість років. Більш як половина опитаних ставляться до ЛГБТ позитивно або байдуже, а майже дві третини українців підтримують рівноправ’я.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині пропонують збивати російські ракети з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

39 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

2 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

4 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

5 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

5 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

5 години ago