Новини

В окупованому Криму «продали» квартиру Зеленських. ФОТО

Окупаційна влада Криму «продала» квартиру родини президента України Володимира Зеленського в Ялті. Про це повідомили в окупаційній адміністрації півострова, пише російський Коммерсант.Стартова ціна квартири площею понад 120 кв. м в елітному житловому комплексі «Імператор» на території Лівадійського парку складала 24,6 млн рублів, під час торгів вона зросла до 44,3 млн рублів.  «Покупцем» активу стала Ольга Ліповецька з Москви.
Квартира в житловому комплексі «Імператор» у селищі Лівадія (Ялтинська міськрада) має площу 119,5 кв. м. До анексії півострова Росією, ще у квітні 2013 року, Олена Зеленська придбала її за 164 тисячі доларів.
У Лівадії зареєстровано і паркомісце площею 16,1 кв. м.

Помешкання розташоване на п’ятому поверсі будинку, з балкона відкривається вид на Чорне море та Лівадійський палац, який колись був будинком відпочинку останнього російського царя Миколи ІІ, розстріляного більшовиками в 1918 році.
У лютому 2023 року під «націоналізацію» у Криму потрапили близько 700 об’єктів рухомого та нерухомого майна українських бізнесменів та політиків. Серед них — Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Арсеній Яценюк, Нестор Шуфрич, Сергій Тарута. У травні в Криму «націоналізували» квартиру родини Зеленських у Ялті.
Україна не визнає угоди, посвідчені за законами росії. Так, правочини щодо нерухомого майна за російським законодавством не мають юридичних наслідків.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

3 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

15 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

40 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

51 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

1 годину ago