Новини

Перші морози та ожеледь:  якою буде погода у жовтні в Україні

​Коли холоди і заморозки прийдуть в Україні, розповів народний синоптик Володимир Деркач. Про це він повідомив в інтерв’ю “Телеграфу“.

Він зазначив, що погода у жовтні розпочнеться з прохолодних метеоумов. За його словами, відносно комфортно буде у світлий час доби, але з настанням ночі показники на термометрах будуть інтенсивно опускатися.

В перші дні жовтня очікується найхолодніше. Надалі погода у жовтні буде більш сприятливою, адже знову потеплішає, з 10-го та 11-го числа знову прийде несуттєве похолодання, яке супроводжуватиметься дощами.

Володимир Деркач зазначив, що знову “бабине літо” прийде до України вже після 14-го жовтня. У цей період варто очікувати сухого періоду. Температура вночі опуститься ще нижче, це не означатиме приходу заморозків. Після помірно теплої, як для цього сезону погоди, почнеться плавний перехід до вологих і холодних метеоумов із заморозками. Початок останньої декади жовтня, як вважає Деркач, ще збереже помірне тепло, як для осені.

Синоптик Ігор Кібальчич виданню “Метеопрог” повідомив прогноз погоди на жовтень. З його слів, погодні умови по всій Східній та Центральній Європі до кінця місяця й надалі визначатиме стійке поле високого атмосферного тиску. На території України збережеться тепла, сонячна та суха погода з температурним фоном на 3–6°С вище за кліматичну норму. Тривалий період відсутності дощів (за винятком деяких західних областей) дозволить зберегти тенденцію посилення посухи та пожежної небезпеки у лісах на більшій частині території нашої країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

5 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

5 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

6 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

6 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

6 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

6 години ago