Новини

Hyundai та Kia відкликають мільйони популярних моделей авто

Дві популярні компанії з виробництва автомобілів змушені відкликати понад три мільйони автівок у США через ризик раптового спалахування водіїв. Автовиробники стверджують, що причиною цього є дефект двигуна, через який гальмівна рідина витікає. Вона є частою причиною короткого замикання у механізмах двигуна авто.У Національному управлінні з безпеки дорожнього руху уже заявили, що власникам цих автівок не слід паркувати автомобілі на відкритому просторі чи близько до приміщень, поки їх не відремонтують, повідомляє Аpnews.

Передісторія. У США з 2017 року зареєстровано 42 повідомлення про пожежу чи іншу подію, пов’язану із плавленням чи задимленням. Ці повідомлення стосувались популярних марок Hyundai. У Kia є лише десять таких інцидентів. На щастя, ці інциденти не спричинили летальних випадків, травм чи ДТП.

Відкликання стосується популярних у всьому світі моделей автомобілів, які випускали з 2010 до 2017 року. Упродовж цього часу їх могли експортувати у різні країни світу, продавати з аукціону тощо. Більшість з них — дуже поширені в Україні.

Моделі авто, які мають дефект двигуна

У листопаді автовиробники повідомлять автовласників про необхідність привезти на сервіс такі моделі:

Kia: Soul Rio, Sorento, Cadenza, Forte, Borrego, Sportage, Rondo, K900 (2010-2017 року випуску); 1,73 млн авто.Hyundai: Tucson, Tucson Fuel Cell, Elantra, Genesis Coupe, Santa Fe, Equus, Azera, Veloster, Veracruz, Sonata Hybrid, Accent, Santa Fe Sport (2011-2015 модельні роки), 1,64 млн авто.Що робити, якщо авто димить або горить?

Якщо ваш автомобіль почав диміти чи горіти, потрібно дотримуватись таких рекомендацій:

негайно зупиніться, відкрийте вікна, двері і вийдіть з авто;увімкніть аварійну сигналізацію і витягніть з багажника знак аварійної зупинки (червоний рівносторонній трикутник, має бути у кожній машині);не відкривайте капот, щоб загасити полум’я, адже ви можете обпектися;викличте пожежників;відійдіть подалі від авто, адже у випадку пожежі можуть бути вибухи чи відлітатимуть уламки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

2 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

2 години ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

2 години ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

2 години ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

2 години ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

2 години ago