Новини суспільства

Як українські волонтери в Румунії допомагають біженцям

В Румунії українські волонтери допомагають біженцям з України.Олена Трофимчук мала виїхати з України до Румунії більше місяця тому. Тепер вона вважає Північний вокзал Бухареста своїм другим домом. Про це інформує Есперт з посиланням на Associated Press.

Вона там не живе, але проводить більшу частину дня, зустрічаючи українських біженців і допомагаючи їм з квитками та житлом. 26-річна дівчина сказала, що зайнятість і корисність не дають їй згадувати страшні обстріли її рідного міста Одеси. «Якщо ти сидиш і нічого не робиш… Це дуже важко. Тому тут я можу допомогти людям купити квитки та знайти житло. Я навіть допомагаю румунам на кухні», – розповіла Трофимчук. До початку війни в Україні дівчина працювала фотографом.

Український волонтер Віталій Іванчук прилетів із Шрі-Ланки, де проживав зі своєю дівчиною-українкою. Його дівчина Анастасія Гайдук невдовзі після початку війни звільнилася з інвестиційної компанії і вирішила піти волонтером, поки не закінчиться війна.

Уряд Румунії роздає українським біженцям безкоштовні квитки на потяг. За цими квитками українці можуть їхати далі до Угорщини, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Словаччини та Болгарії. Трофімчук зазначила, що її зворушив теплий прийом і прояв солідарності румунів. «Кожен румун хоче допомогти. Вони дуже дружні. І я була шокована цим. Я дуже рада, що всі хочуть допомогти», – сказала Трофімчук.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

18 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

18 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

18 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

18 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

18 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

19 години ago