Site icon Експерт

Цьому рецепту вже 60 років: відомий кулінар розповіла, як приготувати лимонний кекс

Немає кращого та свіжішого десерту, ніж лимонний кекс з солодким тістом та приємною кислинкою. Зокрема його рецептом поділилася відомий кулінар Мері Беррі, передає Express.

“Якщо запитати будь-кого, який їхній улюблений кекс, майже завжди відповідь буде “лимонний”. Це точно мій улюблений”, – запевнила вона.

Зазначається, що королева випічки витратила роки на розробки цього рецепту, аби він вийшов ідеальним. 

“Лимонний кекс Мері користується популярністю з 1960-х років, і це рецепт, про який її найчастіше запитують на вулиці”, – йдеться на сайті BBC Food.

Інгредієнти для коржів:

Для глазурі:

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180 °C/160 °C та змастіть маслом форму для випікання, вистеліть дно пергаментним папером.

Змішайте всі інгредієнти у великій мисці та збивайте впродовж двох хвилин за допомогою електричного міксера або до однорідної маси. Далі вилийте суміш у форму та розрівняйте поверхню.

Після чого випікайте кекс 35-40 хвилин, поки тісто не відійде від стінок форми та не стане пружним при легкому натисканні пальцем на середину тіста. 

Одночасно з цим приготуйте глазур. Змішайте цукор з лимонним соком та розмішайте до рідкої консистенції.

Залиште тісто охолонути на пʼять хвилин у формі, потім дістаньте його, не знімаючи паперу з випічки та покладіть на решітку над тацею. 

“Змастіть глазур’ю всю поверхню теплого тіста і залиште, щоб вона застигла. Зніміть папір для випічки і наріжте тісто на шматочки для подачі. Це тісто залишатиметься свіжим у герметичному контейнері протягом трьох-чотирьох днів, але дуже добре заморожується”, – підкреслили в Express.

Читати повну версію