Новини

На Львівщині сварка через російську мову завершилася стріляниною

На Львівщині чоловік двічі вистрілив зі стартового пістолета у голову іншому чоловіку через зауваження щодо російської мови. Суд призначив зловмиснику покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, про що йдеться у вироку № 115135088 Червоноградського міського суду Львівської області від 23 листопада.
У матеріалах справи йдеться, що випадок трапився у приміщенні кафе у Червонограді, де 34-річний уродженець Ялти перебував у нетверезому стані та двічі вистрілив у напрямку іншого відвідувача зі стартового пістолета. На місце події викликали поліцію, яка порушила кримінальну справу за фактом хуліганства.

Обвинувачений у суді розповів, що прийшов до кафе зі знайомим, щоб випити. За його словами, інший відвідувач кафе в образливій формі почав обурюватись тим, що він говорив російською мовою. Після цього зловмисник заявив, що дістав стартовий пістолет, націлився на чоловіка та вимагав вибачення, а також додав, що не пам’ятає, чи натискав на курок.

Потерпілий у суді розповів, що зловмисник зі своїм знайомим прийшли до кафе, коли воно уже завершувало роботу, чоловіки грубо розмовляли з офіціантками російською та вимагали прийняти у них замовлення. Чоловік зробив їм зауваження, на що обвинувачений запропонував вийти, дістав пістолет та двічі вистрелив.

Один постріл він зробив біля голови потерпілого та потім вдарив його руків’ям пістолета по голові. Потерпілий прийшов до тями, коли на місце уже приїхала поліція, після чого його доставили до лікарні з раною вуха та забійними ранами голови.

Справу розглянула суддя Юлія Дем’яновська – вона дослідила усі матеріали справи та визнала обвинуваченого винним у хуліганстві та призначила йому три роки ув’язнення. На вирок суду може бути подана апеляція протягом 30 днів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

3 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

3 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

3 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

4 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

4 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

4 години ago