Categories: Новини

Експерт розповів, що може пригальмувати наступ армії РФ на Покровськ

Необхідність формування південного флангу загальмує просування російських військ у напрямку міста Покровськ на Донеччині та може відтермінувати завершальну фазу наступальної операції РФ, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

“Наступ на Покровськ пригальмує Селидове. Як і очікувалося, російські війська, вийшовши на рубіж Гродівка-Новогродівка, останню практично поглинувши, повернули на південь – на Селидове. Це було очікувано, оскільки, продовжуючи наступ на Покровськ і виходячи за межі Новогродівки, російські війська опинилися б у вкрай незручному та небезпечному становищі, з урахуванням їхнього незахищеного південного флангу”, – зазначив експерт.

Він припустив, що в небезпечному становищі можуть опинитися українські підрозділи на Курахівському напрямку. Водночас необхідність формування південного флангу потребуватиме зосередження серйозного ресурсу російських військ, “який буде в цьому процесі в певному сенсі сточений”, додав Коваленко.

Відео дняPlay Video

“Біля Селидового він уже сточується і досить-таки інтенсивно… Загалом, необхідність російських військ перерозподіляти ресурс, водночас без необхідного перегрупування, дає тимчасовий карт-бланш зі зміцнення позицій до Покровська і Мирнограда. Головне правильно скористатися цим карт-бланшем, який теж не нескінченний”, – резюмував експерт.

Наступ на Покровськ – актуальне

Нагадаємо, у DeepState оцінили ситуацію на Покровському напрямку як критичну, оскільки росіяни швидко просуваються і наразі вже ускладнили логістику ЗСУ, взявши під вогневий контроль один із головних логістичних шляхів.

“Цю ситуацію треба стабілізувати дуже швидко, тому що ворог має величезні просування. Ми мало не щодня позначаємо на карті втрату населених пунктів”, – заявив співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

14 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

27 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

39 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

50 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

60 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

1 годину ago