Новини

«Стан Комплект» розробив унікальний верстат для потреб національної безпеки

«Стан Комплект» готовий ввести в серійне виробництво верстат для механічної обробки залізничних колісних пар рухомого складу. Такий верстат почали виробляти вперше в історії України. Від наявності цього обладнання залежить робота, зокрема, надважливої для стійкості країни, «Укрзалізниці».  

Верстат повністю розроблений, проходить останні випробування і може виготовлятися у кількості, необхідній для національного ринку.

«Навіть люди, які далекі від машинобудування, розуміють, що без коліс вагон не зрушить з місця. Цей верстат забезпечує максимальний рівень оновлення колісних пар, що дозволяє подовжити їхню роботу на десятиліття, — зазначив директор компанії «Стан Комплект» Володимир Мещеряков. — В умовах, коли рухомий склад залізничного транспорту не буде отримувати нові вагони ще доволі довгий час, такий станок є рішенням проблеми на національному рівні».

«Особлива цінність такого верстату в тому, що раніше його доводилося закуповувати у виробників з колишнього СРСР. За умов війни надважливо, що такий верстат допомагає забезпечити безперебійність роботи транспортної системи нашої країни», — зазначив один із співзасновників «Стан Комплект» Степан Бірюков.

“Укрзалізниця“ — не єдина важлива для стійкості держави система, яка потребує обладнання такого типу. Кожен великий виробник, наприклад, металургійної чи хімічної продукції, має власний залізничний парк і робота національних гігантів теж залежить від наявності якісного обладнання для відновлення колісних пар», – підкреслив керівник «Стан Комплект».

Це не перший верстат, який розробляє інженерний підрозділ «Стан Комплект» задля імпортозаміщення стратегічно важливого для України обладнання.

«Наша мета — розвивати національне машинобудування. За великим рахунком, розвинуте власне виробництво з власною базою обладнання має стати державною стратегією, — розкриває глобальний задум Степан Бірюков.– Державні органи, кожне українське підприємство, як і наша команда, мають задумуватися над тим, як посилювати національну економіку. 

Ми бачимо свій внесок у заміщенні ряду імпортних верстатів аналогами українського виробництва. Цей шлях – не швидкий, але наша команда має і великий досвід у сфері машинобудування, і високопрофесійний інженерний колектив». 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago