Новини

«Стан Комплект» розробив унікальний верстат для потреб національної безпеки

«Стан Комплект» готовий ввести в серійне виробництво верстат для механічної обробки залізничних колісних пар рухомого складу. Такий верстат почали виробляти вперше в історії України. Від наявності цього обладнання залежить робота, зокрема, надважливої для стійкості країни, «Укрзалізниці».  

Верстат повністю розроблений, проходить останні випробування і може виготовлятися у кількості, необхідній для національного ринку.

«Навіть люди, які далекі від машинобудування, розуміють, що без коліс вагон не зрушить з місця. Цей верстат забезпечує максимальний рівень оновлення колісних пар, що дозволяє подовжити їхню роботу на десятиліття, — зазначив директор компанії «Стан Комплект» Володимир Мещеряков. — В умовах, коли рухомий склад залізничного транспорту не буде отримувати нові вагони ще доволі довгий час, такий станок є рішенням проблеми на національному рівні».

«Особлива цінність такого верстату в тому, що раніше його доводилося закуповувати у виробників з колишнього СРСР. За умов війни надважливо, що такий верстат допомагає забезпечити безперебійність роботи транспортної системи нашої країни», — зазначив один із співзасновників «Стан Комплект» Степан Бірюков.

“Укрзалізниця“ — не єдина важлива для стійкості держави система, яка потребує обладнання такого типу. Кожен великий виробник, наприклад, металургійної чи хімічної продукції, має власний залізничний парк і робота національних гігантів теж залежить від наявності якісного обладнання для відновлення колісних пар», – підкреслив керівник «Стан Комплект».

Це не перший верстат, який розробляє інженерний підрозділ «Стан Комплект» задля імпортозаміщення стратегічно важливого для України обладнання.

«Наша мета — розвивати національне машинобудування. За великим рахунком, розвинуте власне виробництво з власною базою обладнання має стати державною стратегією, — розкриває глобальний задум Степан Бірюков.– Державні органи, кожне українське підприємство, як і наша команда, мають задумуватися над тим, як посилювати національну економіку. 

Ми бачимо свій внесок у заміщенні ряду імпортних верстатів аналогами українського виробництва. Цей шлях – не швидкий, але наша команда має і великий досвід у сфері машинобудування, і високопрофесійний інженерний колектив». 

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: Комітет Ради підтримав заборону на призов обмежено придатних до 25 роківв

Комітет з питань нацбезпеки та оборони Верховної Ради 16 вересня розглянув законопроект про заборону мобілізації обмежено придатних…

9 хв. ago

ФОПам не сподобається: у Раді хочуть скасувати важливе для підприємців положення

У 2025 році фізичні особи-підприємці (ФОП) будуть знову зобов’язані сплачувати Єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Нагадаємо,…

24 хв. ago

Ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під 30 млн грн застави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому голові Дніпропетровської обласної адміністрації Валентину Резніченку у вигляді застави…

36 хв. ago

Путіну тут не місце. Як Ердоган вкотре показав РФ, хто головний

Президента Туреччини важко назвати союзником України, зазначає журналіст Орест Сохар. Але водночас звертає увагу на…

44 хв. ago

Через аномальний паводок у двох польських містах прорвало дамби: людей евакуюють

Шторм "Борис", який пройшов у країнах центральної та східної Європи, спричинив сильні зливи та повені. Величезних…

57 хв. ago

Союзник США очікує втручання Америки, якщо Китай спробує захопити іржавий корабель

Оскільки в Південно-Китайському морі на тлі частих сутичок зростає тиск, Філіппіни проводять лінію: якщо Китай…

1 годину ago