Categories: Новини

Курська операція викриває вразливість режиму Путіна — ЗМІ

Завдяки операції в Курській області, Україна не лише змінила хід війни з Росією, але й послабила сумніви союзників. Україні можливо, вдасться заманити в “котел” 3 тисячі російських солдатів, пише ZN.UA.

Потрапивши в полон, вони можуть стати корисною розмінною монетою для багатьох інших українських військовополонених, які перебувають у Росії, вважає Едвард Лукас, журналіст, що спеціалізується на питаннях європейської та трансатлантичної безпеки, пише The Times.

На думку автора, характерною рисою російського режиму є погане ухвалення рішень. Адже він ізольований і нездатний реагувати на кризи. Ключ до успіху в російських організаціях — приховувати погані новини від керівництва.

“Ніхто не наважився сказати Путіну напередодні повномасштабного вторгнення у 2022 році, що Україна буде воювати. Можна посперечатися, що ніхто не сказав йому в повному обсязі й вчасно, наскільки сильно “нацистський маріонетковий режим” у Києві шкодить Росії зараз”, — вважає Лукас.

Режим Путіна, зіткнувшись з гнучким, інноваційним супротивником, стає вразливим. Україна завдає по ньому ударів. А зняття обмежень на використання Україною західної далекобійної зброї по цілях в Росії ще більше зміцнило б перевагу ЗСУ.

Лисенко Катерина

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

26 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

41 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

56 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago