Categories: Новини

Хто такі квадробери, теріани та чим вони відрізняються від фурі

Коротко розбираємося, що таке квадробіка, хто такі квадробери, чим вони відрізняються від теріанів й чи можна їх зарахувати до фурі (спойлер: не зовсім).

Квадробіка та звідки вона пішла

Перед тим, як переходити до розуміння цих субкультур, спочатку варто засвоїти, що таке квадробіка. Квадробіка — це вид фізичної активності, при якому люди імітують рухи (а інколи і звуки) тварин.

Загалом, історія квадробіки пов’язана з Кенічі Іто, японським атлетом. В дитинстві майбутній бігун піддавався булінгу через свою зовнішність, але згодом він вирішив зробити це своєю перевагою. Після вивчення, як поводять себе африканські мавпи пата, Іто став автором методики пересування на чотирьох кінцівках — і навіть потрапив до Книги рекордів Гінесса.

Фактично, ця нестандартна практика сподобалася спочатку японським фітнес-тренерам, а через них вже й потрапила в ТікТок, звідки квадробінг й почав свою експансію по умах підлітків.

Щоправда, з часом квадробінг трохи видозмінився — тепер одним з головних атрибутів для цієї субкультури є наявність костюма тваринки, часто з пап’є-маше, а спортивна практика, схоже, відійшла на другий план.

Хто такі квадробери та теріани

Насправді квадробери та теріани — це дуже різні явища, що мають різні значення, хоч і схожі між собою. Ми вже вияснили, що таке квадробінг, відповідно:

  • Квадробери — це люди, які займаються квадробікою. Останнім часом, завдяки розвитку цієї субкультури в ТікТок, важливим атрибутом для квадроберів є копіювання звичок тварин та тематичні маски, хвости чи інші деталі костюма.
  • Теріани — ще старіша субкультура, навіть психологічно-духовне явище, коли людина відчуває себе звіром. Для того, щоб бути частиною теріантропія, не обов’язково прогулюватися хащами чи носити костюм худоби — теріани фокусуються саме на внутрішніх почуттях.
  • Фурі — це субкультура, що об’єднує прихильників антропоморфних, «олюднених» тварин, які фігурують у попкультурі — книжках, фільмах, творах чи просто в мемах. Так, теріани (ну або теріанці) вважаються частиною фурі культури й не є взаємозаперечними явищами — оскільки фурі зосереджуються на зовнішніх елементах, теріантропія має суто «внутрішнє» підґрунтя.

Саме тому не варто плутати любителів фурі, квадроберів та теріанів: хоч людина й може зібратися в ультимативного шанувальника цих трьох сучасних течій, це зовсім не обов’язково.

Чи безпечно бути квадробером?

Насправді усе залежить від того, який стиль квадробінга ви оберете:

  • Мавпячий стиль (класична техніка Кінічі Іто) є найпоширенішим. Якщо повторювати елементи цього стиля на м’якій підлозі — ризик отримати травму обличчя буде значно меншим, ніж якщо ви будете бігати на чотирьох лапах на гравії. Також не рекомендується спосіб переміщення ліанами — в Україні доволі мало тропічних дерев для цього.
  • Котячий стиль є «східною зіркою» серед квадроберів. Котяча атрибутика є найдешевшою в крамницях, крім того, створення маски з пап’є-маше потребує найменших зусиль. Але є й свої недоліки, наприклад, лоток може бути замалим для тіла людини.
  • Ведмежий стиль (також відомий як стиль панди) — найкращий варіант для квадробера-початківця. Автор цього гайду так само практикує ведмежий стиль, а серед спортивної атрибутики рекомендує заволодіти диваном, на якому буде проходити практика, ігровою консоллю та банкою пива (але лише якщо квадроберу більше 18 років).

В будь-якому разі, найбільш небезпечним квадробінг є для оточуючих — оскільки вони завжди відповідають за тих, кого приручили.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Скандал в Угорщині: Орбан відреагував на заяву про марність захисту країни

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував припущення свого помічника Балажа Орбана про те, що країні було б краще,…

2 хв. ago

Мера Нью-Йорка звинувачено у кримінальних злочинах – NYT

Мер Нью-Йорк Ерік Адамс стане першим чинним чиновником на цій посаді, якого притягають до кримінальної відповідальності. Про…

5 хв. ago

Катар став першою арабською країною, яка отримає безвізовий режим із США

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Н. Майоркас, консультуючись із держсекретарем Ентоні Дж. Блінкеном, включив Катар до Програми безвізового режиму.…

7 хв. ago

Українка спробувала ввезти до Польщі сотні тисяч євро і доларів готівкою (фото)

Польські митники виявили на залізничній ділянці Перемишль – Медика незаконне перевезення великої суми незадекларованої готівки. Так,…

10 хв. ago

За секунду до. Учені показали, як великий ураган Хелен готується вийти на узбережжя (відео)

NASA відстежувало наближення урагану Хелен до східного узбережжя Флориди, коли він готувався вийти на сушу…

13 хв. ago

Перші серйозні ознаки осені: синоптикиня озвучила прогноз погоди на вихідні

В останні вихідні вересня фіксуватимуться перші серйозні ознаки осінньої погоди. Водночас похолодання наздожене не всі регіони.…

18 хв. ago