Categories: Новини

Бербок під Миколаєвом вистежив російський дрон, – Bild

Очільниці міністерства закордонних справ Німеччини Анналені Бербок довелося скасувати зустріч в Миколаївській області через російський розвідувальний безпілотний апарат.

Про це пише репортерка Bild Надя Асвад, яка були присутня під час цього інциденту. Вона каже, що два роки супроводжує Бербок у закордонних поїздках, однак такого моменту не переживала. “Тривога, безпілотники! Конвой міністра в небезпеці!” – згадує журналістка.

Так, Бербок перервала бесіду з керівником опріснювальної установки на Миколаївщині через повідомлення від співробітників посольства, після чого всі негайно сіли в автомобілі.

“Ми сідаємо, і колона одразу ж рушає, як один. Виїхавши на нормальну дорогу, колона розганяється до 80-100 км/год. І тут журналістам повідомляють: над територією, де ми їхали, був помічений російський розвідувальний безпілотник (SuperCam). Зазвичай за такими безпілотниками слідує прямий авіаудар”, – пише Асвад.

О 13:12 на смартфонах делегації спрцювали тривожні програми, їм повідомили, що російський дрон стежить за колоною, тому треба продовжувати рухатися вперед. “Ми їдемо далі. І страх перед “невидимою” загрозою з повітря подорожує з нами. Через кілька хвилин все чисто: безпілотник вимкнувся”, – додала вона.

Що відомо про візит Бербок в Україну

Вчора міністр закордонних справ Німеччини прибула з неоголошеним візитом до Одеси. Вона разом зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою відвідала порт та Спасо-Преображенський собор.

Вона відвідала Миколаїв, де анонсувала збільшення допомоги Україні на 100 мільйонів євро, до 1 мільярда євро.

За даними ОДА, під час візиту Бербок оглянула встановлені у рамках підписаного Меморандуму між компанією Boreal Light GmbH та Миколаївською міськрадою опріснювальні системи на сонячних панелях. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Запальне привітання ‘Єдиній Росії’: у Пермі дівчата влаштували фаєр-шоу для партії Путіна

Поки хтось намагається змінити режим через бюлетені та маніфести, як "хороші руські" з російської опозиції,…

20 секунд ago

Модний апокаліпсис у Кремлі: Захарова не змогла “проковтнути” принт Зеленського

Під час чергового звернення до нації президент України Володимир Зеленський з’явився в ефірі у чорній…

8 хв. ago

Що носити взимку: 5 стильних поєднань, щоб теплий одяг не повнив фігуру

Осінь та зима - час, коли хочеться не тільки відчувати комфорт і тепло, але й…

31 хв. ago

Син експрезидента-втікача Януковича отримав громадянство РФ

Олександр Янукович, син колишнього президента України Віктора Януковича, отримав російське громадянство. Про це пишуть російські ЗМІ із…

40 хв. ago

На пляжі знайшли моторошну істоту, схожу на морського динозавра: фото

На узбережжі Тихого океану поблизу американського міста Лагуна Нігел (штат Каліфорнія) місцеві мешканці знайшли дивну…

48 хв. ago

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Кабінет Міністрів України змінив правила вручення повісток від територіальних центрів комплектування, прирівнявши їх до судових.…

55 хв. ago