Categories: Новини

Навіщо РФ проводить навчання з ядерною зброєю: дали пояснення

Навчання Росії із застосуванням ядерної зброї покликані налякати політиків країн Заходу та змусити їх добровільно вдатися до вигідних агресору дій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Кремль продовжує бряцати ядерною зброєю в рамках кампанії рефлексивного контролю для впливу на західних політиків, що ухвалюють рішення. Про це свідчать навчання Південного військового округу з використанням ядерної зброї, що почалися напередодні.

Один із прокремлівських блогерів прямо пов’язав навчання зі спробами вплинути на ухвалення рішень на Заході – зокрема, з нещодавніми дискусіями щодо обмежень на використання Україною західних озброєнь для ураження військових цілей на території Росії.

Це підтверджує оцінку ISW, що російські випробування тактичної ядерної зброї є частиною кампанії Кремля з рефлексивного контролю. Агресор часто використовує ядерне брязкання шаблями, щоб вплинути на тих, хто приймає рішення на Заході, і схилити їх до “капітуляції”.

“Рефлексивний контроль є ключовим елементом російського інструментарію гібридної війни – це тактика, що спирається на формування супротивника за допомогою цілеспрямованої риторики та інформаційних операцій таким чином, щоб він добровільно вдався до вигідних Росії дій”, – йдеться у звіті.

В Інституті зазначили, що політика США і Заходу, яка обмежує здатність ЗСУ атакувати військові цілі у Росії, серйозно підриває здатність України захистити себе від нинішніх російських наступальних операцій на півночі Харківської області або в будь-якій зоні вздовж міжнародного кордону, де російські війська можуть вирішити провести наступальні операції в майбутньому.

Ядерний шантаж Росії

Нагадаємо, 21 травня Російська Федерація почала перший етап навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. В їх рамках використовуються комплекси “Іскандер” і ракети “Кинджал”.

У ГУР Міноборони нагадали, що ядерний шантаж є для РФ регулярною практикою.

Президент Зеленський сказав, що російський диктатор Володимир Путін не застосує ядерну зброю в Україні.

Тим часом у Пентагоні завірили, що США не дозволяли і не дозволяють бити своєю зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

46 секунд ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

7 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

18 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

19 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

23 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

35 хв. ago