Новини світу

Стало відомо, скільки буде коштувати вечеря у стратосфері

SpaceVIP озвучила вартість вечері у стратосфері.

Якщо ви готові викласти півмільйона доларів за незвичайний кулінарний досвід, розгляньте можливість вечері у найвищому ресторані світу, інформує T4.

Цей обід, що відбувається на величезній повітряній кулі, що досягає межі земної атмосфери, був представлений компаніями SpaceVIP з Нью-Йорка та Space Perspective з Флориди, остання з яких описує себе як «першу в світі космічну компанію з нульовим викидом вуглецю».

В рамках цієї нової пропозиції шестеро щасливчиків зможуть приєднатися до шеф-кухаря Расмуса Мунка, відомого своєю роботою в копенгагенському ресторані Alchemist і нагородженого зіркою Мішлен, на унікальній шестигодинній вечері за $495,000.

Починаючи свою подорож з Космічного центру Кеннеді у Флориді, гості будуть підняті вище за хмари на борту космічного корабля “Нептун” для багатостравового обіду, після чого повільно спустяться назад на Землю, приземлившись у водах океану.

Використовуючи герметичну капсулу, яку делікатно підіймає повітряна куля SpaceBalloon™ замість ракети, цей корабель доставить мандрівників на висоту 30,500 метрів над морем, де вони зможуть насолоджуватись їжею, спостерігаючи схід сонця над земною кривизною, як заявлено SpaceVIP. Компанія підкреслює, що досвід спроектований так, щоб бути комфортним та безпечним, не потребуючи невагомості чи інтенсивних тренувань.

Космічна куля буде наповнена гелієм, легшим за повітря, що дозволяє їй підніматись. Коли куля повністю надута, її висота сягає 200 метрів. Компанія зазначає, що під час спуску викидається лише невелика кількість газу, що перетворюється на воду, роблячи цей метод транспортування практично безвикидним.

Хоча деталі меню залишаються таємницею, очікується, що воно буде включати страви, натхненні півстолітньою історією дослідження космосу. За допомогою «цілісної кухні», меню має на меті спонукати до роздумів і обговорень про роль людства у захисті нашої планети, заохочуючи гостей переосмислити наші взаємозв’язки з Землею та її мешканцями.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Незручна ситуація. 1,5-метрова “морська змія” двічі шокувала відпочивальників на пляжі (фото)

Інцидент стався на данському острові Борнхольм, де місцеві жителі групою збирали пластикове сміття і натрапили…

5 хв. ago

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

За словами експерта, з приходом холодної погоди та морозів в Україну, основне завдання окупаційних військ…

14 хв. ago

“Ревізор” відмовився залишатися в номері готелю після перевірки ультрафіолетом: результат шокував

Британець Зак Джонс, який проводить перевірки різноманітних громадських місць на гігієну та комфорт, вирішив зупинитися в готелі…

26 хв. ago

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від призову за мобілізацією, повинні терміново скористатися цією можливістю,…

35 хв. ago

Заберіть яйця, гриби та м’ясо з води: які продукти не можна мити і чому

Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під…

46 хв. ago

Пенсіонери в обмороці: Кабмін хоче вигребти залишки з їхніх банківських карток

Уряд може залишити без грошей деяких пенсіонерів . Гроші буде знято прямо з пенсійних карток, повідомляють на сайті Верховної…

55 хв. ago