Новини

Італійські компанії долучилися до українського Альянсу оборонних індустрій

П’ять італійських компаній долучилися до Альянсу оборонних індустрій.
Відбулася зустріч керівництва Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України з італійською делегацією на чолі з заступником Міністра оборони Італійської республіки генерал-лейтенантом Люціано Портолано. До складу делегації увійшли представники великих підприємств Італії, що виробляють широкий спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем, а також посол Італії П’єр Франческо Дзадзо та члени дипломатичного корпусу, інформує Мінстратегпром.

З української сторони в зустрічі взяли участь Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, його заступники Сергій Боєв і Ганна Гвоздяр, а також Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін. Сторони обговорили співпрацю в різних секторах ОПК, що має суттєво посилити обороноздатність України. Промислові та технологічні лідери в оборонній і безпековій галузях Італії запропонували свої проекти для реалізації. Також ішлося про кооперацію італійських та українських виробників продукції військового призначення.

Серед іншого, італійські компанії висловили зацікавленість у співробітництві в авіаційній галузі, розмінуванні України, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, обміні технологічними інноваціями. Що стосується останнього, то Уряд Італії виділяє окремі кошти, частина яких буде спрямована на розвиток військових інновацій саме в Україні. Окрім цього, до розвитку наших технологій буде залучено італійські наукові інституції.

П’ять компаній, чиї представники брали участь у зустрічі, долучилися до Альянсу оборонних індустрій, створеного з ініціативи Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Міністерства оборони України та Міністерства закордонних справ України: Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A. Нині Альянс оборонних індустрій налічує 74 компанії з понад 20 країн світу, які висловили готовність сприяти розвитку українського ОПК.

Нагадаємо, у вересні в Києві за участю Президента України Володимира Зеленського відбувся Перший Міжнародний Форум Оборонних Індустрій (DFNC1), що об’єднав 252 компанії з понад 30 країн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

8 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

17 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

24 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

29 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

35 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

46 хв. ago