Новини

У Саудівській Аравії планують збудувати незвичайні хмарочоси

У Саудівській Аравії планують збудувати хмарочоси, які виглядатимуть як міраж.
Архітектурні проєкти Саудівської Аравії не перестають дивувати навіть після міста-хмарочоса у вигляді лінії чи гігантського куба розміром з 20 Емпайр-Стейт-Білдінґ. З’явилася візуалізація ще одного вражаючого архітектурного проєкту, який передбачає створення химерних хмарочосів посеред пустелі, які б нагадували міраж, інформує МЕТА.

Розробка під назвою Epicon буде зосереджена навколо двох футуристичних веж. Цей архітектурний проєкт буде розташовано в затоці Акаба на північному краю Червоного моря. Менший з двох хмарочосів підніметься на висоту 225 метрів, а його вищий сусід досягне 275 метрів. Усередині розмістяться розкішні готельні приміщення з терасою біля басейну та іншими зручностями, такими як тренажерний зал, бібліотека, офіси та кімнати відпочинку.

На невеликій відстані від двох хмарочосів буде розташована менша третя вежа (її очікувана висота ще невідома), яка стане пляжним курортом і розмістить більше готельного простору та зручностей. Проєкт також включатиме значну кількість зелені та створюватиме численні тераси та внутрішні дворики. Крім того, там буде 45 житлових вілл на пляжі, розроблених таким чином, щоб злитися з пустельним ландшафтом, розкиданим навколо ділянки. 

Провідний розробник проєкту Neom (так називається програма наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, який прагне перетворити нафтову економіку своєї країни на туристичну) зазначає: Створений як ворота в майбутнє, Epicon дає можливість уникнути повсякденного стресу. Відпочинок у пляжному клубі, відвідування спа-центру для оздоровчих процедур на замовлення, дослідження навколишньої природи, участь в одному з багатьох водних видів спорту, які пропонуються, або вечеря в ресторанах для незабутніх кулінарних вражень, Epicon був задуманий, щоб задовольнити всі потреби гостей і резидентів.

Подальші деталі щодо Epicon на цій ранній стадії все ще досить незначні, і поки що немає жодних слів про архітектора, який стоїть за проєктом або очікувану дату завершення будівництва.

Ольга Степанова

Recent Posts

Старовинний туалет у Шотландії став хітом серед туристів

На шотландському острові Б'ют є старовинна пам'ятка, що несподівано стала головною визначною пам’яткою місцевості. Йдеться…

6 хв. ago

Тарифний ультиматум: водоканали вимагають підвищення цін, інакше – колапс

Українцям слід готуватися до підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, попереджають представники водоканалів. Зокрема, "Тернопільводоканал"…

35 хв. ago

Збулось чергове пророцтво: «Сімпсони» передбачили ураган у Флориді

Фанати серіалу «Сімпсони» стверджують, що один із епізодів 1996 року передбачив урагани у Флориді, які…

40 хв. ago

Хто з обласних прокурорів отримує шалені виплати за інвалідність: перелік

Журналісти проєкту «Є питання» з'ясували, що деякі керівники обласних прокуратур та посадовці Пенсійного фонду України…

1 годину ago

ТЦК заявили, що перевірки на концертах і в ресторанах відтепер нова реальність українців

Українці повинні підготуватися до частих заходів оповіщення у публічних місцях, які тепер активно проводяться територіальними…

1 годину ago

Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився…

2 години ago