Новини

У Саудівській Аравії планують збудувати незвичайні хмарочоси

У Саудівській Аравії планують збудувати хмарочоси, які виглядатимуть як міраж.
Архітектурні проєкти Саудівської Аравії не перестають дивувати навіть після міста-хмарочоса у вигляді лінії чи гігантського куба розміром з 20 Емпайр-Стейт-Білдінґ. З’явилася візуалізація ще одного вражаючого архітектурного проєкту, який передбачає створення химерних хмарочосів посеред пустелі, які б нагадували міраж, інформує МЕТА.

Розробка під назвою Epicon буде зосереджена навколо двох футуристичних веж. Цей архітектурний проєкт буде розташовано в затоці Акаба на північному краю Червоного моря. Менший з двох хмарочосів підніметься на висоту 225 метрів, а його вищий сусід досягне 275 метрів. Усередині розмістяться розкішні готельні приміщення з терасою біля басейну та іншими зручностями, такими як тренажерний зал, бібліотека, офіси та кімнати відпочинку.

На невеликій відстані від двох хмарочосів буде розташована менша третя вежа (її очікувана висота ще невідома), яка стане пляжним курортом і розмістить більше готельного простору та зручностей. Проєкт також включатиме значну кількість зелені та створюватиме численні тераси та внутрішні дворики. Крім того, там буде 45 житлових вілл на пляжі, розроблених таким чином, щоб злитися з пустельним ландшафтом, розкиданим навколо ділянки. 

Провідний розробник проєкту Neom (так називається програма наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, який прагне перетворити нафтову економіку своєї країни на туристичну) зазначає: Створений як ворота в майбутнє, Epicon дає можливість уникнути повсякденного стресу. Відпочинок у пляжному клубі, відвідування спа-центру для оздоровчих процедур на замовлення, дослідження навколишньої природи, участь в одному з багатьох водних видів спорту, які пропонуються, або вечеря в ресторанах для незабутніх кулінарних вражень, Epicon був задуманий, щоб задовольнити всі потреби гостей і резидентів.

Подальші деталі щодо Epicon на цій ранній стадії все ще досить незначні, і поки що немає жодних слів про архітектора, який стоїть за проєктом або очікувану дату завершення будівництва.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Інвалідний» скандал. Головний прокурор Хмельниччини звільнився, але «по-хитрому»

Вечір 17 жовтня приніс новину з Офісу генпрокурора: Олексій Олійник, головний прокурор Хмельницької області, звільнений…

1 хв. ago

Золото б’є нові рекорди: що коїться на ринку дорогоцінних металів?

Ціна на золото вперше в історії перевищила позначку у 2700 доларів за тройську унцію, і…

9 хв. ago

Заочні штрафи для ухилянтів: уряд посилює правила, “ігнор” обійдеться у 25 тисяч

Український уряд налаштувався на рішучі кроки. До кінця 2024 року планується розіслати до 900 тисяч…

16 хв. ago

Експерт Попенко назвав простий спосіб збільшити пенсії до 10 тисяч гривень

Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко пояснив, що робити, щоби збільшити пенсії в…

23 хв. ago

В Україні злетіли ціни на яйця: скільки доведеться заплатити

В Україні підскочили ціни на курячі яйця. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Українські споживачі зіштовхнулися із…

26 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 19–20 жовтня: беріть парасольки та вдягайтесь тепліше

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

1 годину ago