Новини

На Київщині учень ліцею зливав позиції ЗСУ ворогам: суд озвучив вирок

Неповнолітній мешканець Обухова через Telegram навмисно передавав агентам ФСБ дані про дислокацію ЗСУ та розташування блокпостів, а також займався відеофіксацією військових об’єктів. Всі дані він “зливав” ворогам та отримував за це грошову винагороду.
Обухівський райсуд Київської області визнав учня професійного коледжу винним у скоєнні злочину проти основ нацбезпеки України.  Про це повідомляється на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відомо, що з 9 по 13 березня поточного року неповнолітній хлопець добровільно фіксував на камеру свого мобільного телефону військові об’єкти у місті Обухів Київської області. Він фотографував Обухівську районну держадміністрацію, військкомат та Обухівське райуправління ДСНС у Київській області.

До його завдань входило фіксувати наявність біля цих будівель спостережних пунктів, укріплень та блокпостів. Також він відстежував входи та виходи на територіях військових об’єктів, перебування там військових, виїзд та в’їзд автомобілів, пересування техніки. Всю отриману інформацію хлопець зливав агентам ФСБ через Telegram.

За свою протиправну діяльність юнак отримував грошову винагороду — кошти надходили на його особисту банківську карту. Зокрема, повідомляється, що за зйомки військкомату він отримав 3700 гривень.

Під час судового засідання по цій справі учень професійного ліцею визнав свою провину лише частково, говорячи про те, що він зробив велику помилку та шкодує про вчинене.

За словами хлопця, він шукав підробіток у Telegram. Якогось моменту з ним зв’язалася дівчина і запропонувала надавати третім особам інформацію про військову техніку в місті Обухів за грошову винагороду. Хлопець погодився і почав виконувати “завдання” — знімати на камеру мобільного телефону об’єкти на які йому вказували куратори.

Суд розглянув цю справу та визнав хлопця винним одразу за кількома статтями КК України. Йому інкремінували вчинення злочину проти основ національної безпеки України та несанкціоноване розповсюдження інформації щодо направлення, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Взявши до уваги позитивні характеристики від вітчима хлопця, його вчителів, знайомих та тренера з буксу йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років. Варто зазначити, що за дані злочини, згідно із законом, йому загрожував термін від 8 до 12 років ув’язнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

5 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

14 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

22 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

33 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

42 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

50 хв. ago