Росія хотіла зірвати саміт миру – Ріши Сунак

На думку британського прем’єра, Росія хотіла зірвати саміт миру, бо відчуває загрозу від обговорення принципів міжнародного права.

“Нам варто спитати: чому Росія відчуває, що їй аж так загрожує саміт, де обговорюють основоположні принципи територіальної цілісності, продовольчої та ядерної безпеки?”, – наголосив Сунак.

Крім того, британський прем’єр нагадав, як незадовго до саміту миру представник Росії в ООН заявив, що єдиною темою міжнародних зустрічей щодо України має бути “безумовна капітуляція київського режиму”.

“Що ж, цього ніколи не станеться. Бо агресія не може й не повинна взяти гору”, – відповів Сунак на слова представника РФ.

Вчора,  15 червня, у Швейцарії розпочався інавгураційний саміт миру, який організувала Україна з допомогою президента Швейцарії. На саміті обговорять три елементи формули миру, розробленої президентом Володимиром Зеленським.

Йдеться про гуманітарну, продовольчу та ядерну безпеку. Крім того, як заявляла президент Швейцарії, на саміті обговорять, як залучити РФ до пошуку справедливого миру в Україні.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Стефанчук анонсував у Раді кадрові питання: хоче повноцінних міністрів, а не тимчасових

На одному з найближчих пленарних засідань парламент може призначити нових посадовців на актуальні вакансії у…

2 хв. ago

Зеленський хоче домовитися про мир з РФ по моделі “зернового коридору”

Війну в Україні не вирішить ідея, яка полягає у тому, щоб вона віддала свої території…

5 хв. ago

Затримали авто і “впаяли” штраф на 34 тисячі: в Україні водій поплатився за популярне порушення

На Чернігівщині інспектори зупинили вантажівку, яка значно перевищувала допустимі вагові норми. Водій поплатився за це чималим…

7 хв. ago

Чому поліція вирішила відновити справу про смерть Меттью Перрі

Кілька місяців тому з'явилася інформація, що розслідування смерті Меттью Перрі відновлюється через пів року (нагадаємо, актора не…

11 хв. ago

Деякі чоловіки повинні повторно пройти ВЛК у липні: хто та чому

Чоловіки, яким встановлено інвалідність, повинні оновити свої військово-облікові дані. Проте це не потрібно робити в…

13 хв. ago

Україна поб’є рекорд погоди по Європі – прогноз синоптиків на 1 липня

У понеділок, 1 липня, в Україні буде невелика хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в цей…

16 хв. ago