Новини

Cтало відомо про стан тигриці, яка постраждала від ракетного удару

Тигриця Тигрюля, яка постраждала внаслідок ракетного удару по Київській області, почала повзати і підводитися на задні лапи.
Про це розповіла керівниця Центру порятунку диких тварин Наталя Попова в коментарі виданню “Страна.ua”.

За словами Попової, Тигрюля проявляє ознаки відновлення, повзаючи і піднімаючись на задні кінцівки. Попри прогрес, тигриці надають протизапальну та знеболювальну терапію, і їй необхідний спокій. Після удару тигриця відчуває біль і відмовляється від їжі, що є негативним симптомом.

Лікарі Центру порятунку диких тварин поки не можуть точно визначити, що сталося з тигрицею.

“Версій, що могло статися, може бути багато — провал зв’язки, тріщина чи перелом, інсульт. Але зрозуміти, що саме сталося з тигрицею, можна тільки за допомогою апаратури”, — пояснює Попова.

Центр порятунку диких тварин наразі очікує вказівок лікарів щодо подальших заходів. Необхідність проведення МРТ або рентгенівських досліджень обговорюється, враховуючи складнощі, пов’язані з діагностикою тигрів.

Попова наголосила, що збір коштів для проведення МРТ можливий, але рішення буде ухвалено після визначення точних потреб у діагностиці. Усі дії лікарів коригуватимуться залежно від стану Тигрюлі.

Крім того, внаслідок ракетної атаки в Центрі порятунку диких тварин також постраждав лев. Однак наразі він відновлюється і поводиться нормально. Попова наголосила, що наслідки для диких тварин можуть проявитися не відразу, і центр ретельно спостерігає за всіма тваринами, які надходять із проблемами після бойових дій.

Також завідувачка повідомила, що через останню ракетну атаку постраждала будівля, у якій перебувають тварини.

“У нас розбилося два вікна. Решта вікон просто відкрилися вибуховою хвилею. Поки що вікна не замінили, але сподіваюся, що сьогодні-завтра це зроблять”, — сказала Наталія Попова.

Що сталося з Тигрюлею

Злякавшись ракетного обстрілу Києва та передмістя, 11 листопада тигриця Тигрюля, яка мешкає в Центрі захисту диких тварин, отримала травму

Представники Центру зазначили, що, судячи з усього, у тигриці травмовані задні лапи або хребет. Тигрюля отримала необхідне лікування, що включає протизапальну і знеболювальну терапію, і її стан наразі перебуває під пильним наглядом.

Нагадаємо, 11 листопада близько 8:00 у Києві прогриміла серія вибухів. Повітряну тривогу оголосили вже після них. За словами мера Віталія Кличка, сили протиповітряної оборони працювали поблизу столиці на лівому березі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

7 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

15 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

22 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

31 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

40 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

48 хв. ago