Новини

Cтало відомо про стан тигриці, яка постраждала від ракетного удару

Тигриця Тигрюля, яка постраждала внаслідок ракетного удару по Київській області, почала повзати і підводитися на задні лапи.
Про це розповіла керівниця Центру порятунку диких тварин Наталя Попова в коментарі виданню “Страна.ua”.

За словами Попової, Тигрюля проявляє ознаки відновлення, повзаючи і піднімаючись на задні кінцівки. Попри прогрес, тигриці надають протизапальну та знеболювальну терапію, і їй необхідний спокій. Після удару тигриця відчуває біль і відмовляється від їжі, що є негативним симптомом.

Лікарі Центру порятунку диких тварин поки не можуть точно визначити, що сталося з тигрицею.

“Версій, що могло статися, може бути багато — провал зв’язки, тріщина чи перелом, інсульт. Але зрозуміти, що саме сталося з тигрицею, можна тільки за допомогою апаратури”, — пояснює Попова.

Центр порятунку диких тварин наразі очікує вказівок лікарів щодо подальших заходів. Необхідність проведення МРТ або рентгенівських досліджень обговорюється, враховуючи складнощі, пов’язані з діагностикою тигрів.

Попова наголосила, що збір коштів для проведення МРТ можливий, але рішення буде ухвалено після визначення точних потреб у діагностиці. Усі дії лікарів коригуватимуться залежно від стану Тигрюлі.

Крім того, внаслідок ракетної атаки в Центрі порятунку диких тварин також постраждав лев. Однак наразі він відновлюється і поводиться нормально. Попова наголосила, що наслідки для диких тварин можуть проявитися не відразу, і центр ретельно спостерігає за всіма тваринами, які надходять із проблемами після бойових дій.

Також завідувачка повідомила, що через останню ракетну атаку постраждала будівля, у якій перебувають тварини.

“У нас розбилося два вікна. Решта вікон просто відкрилися вибуховою хвилею. Поки що вікна не замінили, але сподіваюся, що сьогодні-завтра це зроблять”, — сказала Наталія Попова.

Що сталося з Тигрюлею

Злякавшись ракетного обстрілу Києва та передмістя, 11 листопада тигриця Тигрюля, яка мешкає в Центрі захисту диких тварин, отримала травму

Представники Центру зазначили, що, судячи з усього, у тигриці травмовані задні лапи або хребет. Тигрюля отримала необхідне лікування, що включає протизапальну і знеболювальну терапію, і її стан наразі перебуває під пильним наглядом.

Нагадаємо, 11 листопада близько 8:00 у Києві прогриміла серія вибухів. Повітряну тривогу оголосили вже після них. За словами мера Віталія Кличка, сили протиповітряної оборони працювали поблизу столиці на лівому березі.

Ольга Степанова

Recent Posts

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

9 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

24 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

37 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

49 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

60 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

1 годину ago