Categories: Новини

Оприлюднено план вступу України до НАТО: подробиці

Міжнародна робоча група з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України оприлюднила важливий звіт, в якому оприлюднено конкретні кроки для майбутнього членства України в НАТО

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Андрія Єрмака .

«У липні у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО, де ми закликаємо Альянс надати Україні запрошення розпочати переговори щодо вступу. Надійна перспектива членства в НАТО є ключовим способом переконати Росію, що вона не виграє від ведення війни. Наш звіт наголошує на важливості таких кроків для досягнення справедливого світу», – зазначив Єрмак.

Він також зазначив, що робоча група пропонує чіткі тимчасові рамки для вступу України до НАТО – не пізніше липня 2028 року при виконанні конкретних умов. Також необхідно посилити зусилля військової допомоги Україні, включаючи зняття всіх обмежень на постачання звичайних озброєнь. Важливо, щоб союзники витрачали 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні та розблокували заморожені російські активи у 300 мільярдів доларів для підтримки нашої країни.

Якщо Україна не отримає запрошення на Вашингтонському саміті, це може посилити агресію з боку РФ. Сильні та чіткі рішення НАТО у липні будуть надзвичайно важливими для майбутнього справедливого миру в Україні та всьому євроатлантичному регіоні. Вони стануть мотивацією та підтримкою для наших військових та всіх громадян», – додав він.

Андерс Фог Расмуссен також наголосив на необхідності рішучих дій з боку НАТО для перемоги України та встановлення стійкого миру.

«Лідери Альянсу мають чітко заявити, що наша підтримка безпеки та суверенітету України є незворотною. Наш звіт викладає конкретні заходи щодо досягнення цієї мети шляхом посилення економічної та військової підтримки. Приєднання України до НАТО – це найвірніший шлях до тривалого миру та безпеки у Європі», – зазначив Расмуссен.

Україна подала заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу після початку повномасштабного вторгнення РФ. Однак частина членів Альянсу поки що не поспішають із тим, щоб підтримати Україну в цьому питанні.

Лисенко Катерина

Recent Posts

«Інвалідний» скандал. Головний прокурор Хмельниччини звільнився, але «по-хитрому»

Вечір 17 жовтня приніс новину з Офісу генпрокурора: Олексій Олійник, головний прокурор Хмельницької області, звільнений…

4 хв. ago

Золото б’є нові рекорди: що коїться на ринку дорогоцінних металів?

Ціна на золото вперше в історії перевищила позначку у 2700 доларів за тройську унцію, і…

12 хв. ago

Заочні штрафи для ухилянтів: уряд посилює правила, “ігнор” обійдеться у 25 тисяч

Український уряд налаштувався на рішучі кроки. До кінця 2024 року планується розіслати до 900 тисяч…

19 хв. ago

Експерт Попенко назвав простий спосіб збільшити пенсії до 10 тисяч гривень

Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко пояснив, що робити, щоби збільшити пенсії в…

26 хв. ago

В Україні злетіли ціни на яйця: скільки доведеться заплатити

В Україні підскочили ціни на курячі яйця. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Українські споживачі зіштовхнулися із…

29 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 19–20 жовтня: беріть парасольки та вдягайтесь тепліше

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

1 годину ago