Categories: Новини

Оприлюднено план вступу України до НАТО: подробиці

Міжнародна робоча група з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України оприлюднила важливий звіт, в якому оприлюднено конкретні кроки для майбутнього членства України в НАТО

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Андрія Єрмака .

«У липні у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО, де ми закликаємо Альянс надати Україні запрошення розпочати переговори щодо вступу. Надійна перспектива членства в НАТО є ключовим способом переконати Росію, що вона не виграє від ведення війни. Наш звіт наголошує на важливості таких кроків для досягнення справедливого світу», – зазначив Єрмак.

Він також зазначив, що робоча група пропонує чіткі тимчасові рамки для вступу України до НАТО – не пізніше липня 2028 року при виконанні конкретних умов. Також необхідно посилити зусилля військової допомоги Україні, включаючи зняття всіх обмежень на постачання звичайних озброєнь. Важливо, щоб союзники витрачали 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні та розблокували заморожені російські активи у 300 мільярдів доларів для підтримки нашої країни.

Якщо Україна не отримає запрошення на Вашингтонському саміті, це може посилити агресію з боку РФ. Сильні та чіткі рішення НАТО у липні будуть надзвичайно важливими для майбутнього справедливого миру в Україні та всьому євроатлантичному регіоні. Вони стануть мотивацією та підтримкою для наших військових та всіх громадян», – додав він.

Андерс Фог Расмуссен також наголосив на необхідності рішучих дій з боку НАТО для перемоги України та встановлення стійкого миру.

«Лідери Альянсу мають чітко заявити, що наша підтримка безпеки та суверенітету України є незворотною. Наш звіт викладає конкретні заходи щодо досягнення цієї мети шляхом посилення економічної та військової підтримки. Приєднання України до НАТО – це найвірніший шлях до тривалого миру та безпеки у Європі», – зазначив Расмуссен.

Україна подала заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу після початку повномасштабного вторгнення РФ. Однак частина членів Альянсу поки що не поспішають із тим, щоб підтримати Україну в цьому питанні.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Що буде, якщо не взяти повістку та вчасно не сплатити штраф за ухиляння від призову

У Міністерстві юстиції роз’яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не…

4 хв. ago

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

3 години ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

3 години ago

Чарівні створіння: учені пояснили, чому собаки пильно дивляться на людей

Люди й собаки тисячоліттями живуть пліч-о-пліч — за цей час вони встигли здобути репутацію найкращих друзів…

3 години ago

За яких умов військовозобов’язаний може відмовитися від проходження ВЛК

В Україні все частіше виникають ситуації, коли призовники стикаються з порушеннями під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).…

4 години ago

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

4 години ago