Categories: Новини

Водіям на замітку: що робити, якщо авто не заводиться

Якщо ваш автомобіль простояв довгий час і акумулятор розрядився, ось кілька кроків, які можна вжити для його заведення, пише Експерт:

  1. Перевірка стану акумулятора: Переконайтеся, що акумулятор не пошкоджений або розряджений. Перевірте, чи є видимі ознаки корозії або пошкоджень контактів. Перевірте рівень електроліту, якщо це можливо.
  2. Підключення до іншого автомобіля: Використайте кабель для запуску двигуна (запуском від акумулятора) та підключіть його до акумулятора вашого автомобіля та акумулятора іншого автомобіля з налаштованим двигуном. Відповідно до інструкцій, постачених з кабелем, правильно підключіть клеми до положительного (+) та від’ємного (-) полюсів акумулятора.
  3. Запуск двигуна: Попросіть власника іншого автомобіля запустити свій двигун і тримати його працюючим протягом кількох хвилин. Потім спробуйте завести ваш автомобіль. Якщо він не запускається, можливо, вам доведеться залишити кабель підключеним на кілька хвилин для додаткового заряджання акумулятора.
  4. Перевірка стану акумулятора після запуску: Після того, як автомобіль запустився, перевірте роботу генератора, щоб переконатися, що акумулятор заряджається належним чином. Якщо ви помічаєте будь-які аномалії або проблеми зі стартом, можливо, потрібно замінити акумулятор або перевірити систему заряду автомобіля.

Пам’ятайте, що ці кроки варто виконувати обережно та з урахуванням безпеки. Якщо ви не впевнені у виконанні будь-якої процедури, краще звернутися до професіоналів для отримання допомоги.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

6 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

6 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

6 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

6 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

6 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

7 години ago