Categories: Новини

Водіям на замітку: що робити, якщо авто не заводиться

Якщо ваш автомобіль простояв довгий час і акумулятор розрядився, ось кілька кроків, які можна вжити для його заведення, пише Експерт:

  1. Перевірка стану акумулятора: Переконайтеся, що акумулятор не пошкоджений або розряджений. Перевірте, чи є видимі ознаки корозії або пошкоджень контактів. Перевірте рівень електроліту, якщо це можливо.
  2. Підключення до іншого автомобіля: Використайте кабель для запуску двигуна (запуском від акумулятора) та підключіть його до акумулятора вашого автомобіля та акумулятора іншого автомобіля з налаштованим двигуном. Відповідно до інструкцій, постачених з кабелем, правильно підключіть клеми до положительного (+) та від’ємного (-) полюсів акумулятора.
  3. Запуск двигуна: Попросіть власника іншого автомобіля запустити свій двигун і тримати його працюючим протягом кількох хвилин. Потім спробуйте завести ваш автомобіль. Якщо він не запускається, можливо, вам доведеться залишити кабель підключеним на кілька хвилин для додаткового заряджання акумулятора.
  4. Перевірка стану акумулятора після запуску: Після того, як автомобіль запустився, перевірте роботу генератора, щоб переконатися, що акумулятор заряджається належним чином. Якщо ви помічаєте будь-які аномалії або проблеми зі стартом, можливо, потрібно замінити акумулятор або перевірити систему заряду автомобіля.

Пам’ятайте, що ці кроки варто виконувати обережно та з урахуванням безпеки. Якщо ви не впевнені у виконанні будь-якої процедури, краще звернутися до професіоналів для отримання допомоги.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У Києві помітили надпотужний кросовер Lamborghini з яскравим тюнінгом (фото)

У Києві сфотографували особливий кросовер Lamborghini Urus. Автомобіль доопрацювали в німецькому тюнінг-ательє Mansory. Його світлини опублікували на сторінці supercars_ua…

37 хв. ago

Доведеться платити більше: як зміниться вартість комуналки в Україні з 1 липня

Вартість комунальних послуг в Україні постійно зазнає змін, зокрема, у червні зросли тарифи на постачання електроенергії.…

43 хв. ago

Росія могла замінувати Північне море – The Times

Росія могла замінувати кабелі електропостачання та телефонні кабелі, а також нафтові та газові трубопроводи у…

44 хв. ago

Дівчинка з рідкісним розладом старіє у «зворотному напрямку»: який вигляд вона має

6-річна Хлоя Гарсія з Нешвілла (Велика Британія) через рідкісне генетичне захворювання старіє у "зворотному напрямку", подібно до…

1 годину ago

Вдова Кернеса пікантно пожартувала про неймовірну спеку

Вдова покійного харківського міського голови Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська пікантно пожартувала про неймовірну спеку, яка…

1 годину ago

На дорогу випустять вже не всіх: водіям розповіли, що розпочнеться з 1 липня

Так, у 2024 році з 1 липня тимчасово запроваджується сезонне обмеження для руху великовагового транспорту…

1 годину ago