Новини

Які авто є найпопулярнішими у світі: топ продажів

Строгі цифри показують – на автомобільному ринку справді стрімко росте популярність електричних двигунів. Цей тренд простежується на даних, зібраних зі 162 країн світу.
Статистику станом на вересень 2023 року проаналізувало видання Focus2Move. 

Його експерти назвали автомобілі, які на сьогодні є найпопулярнішими у світі. Дані оновлюються з урахуванням останніх доступних даних про реєстрацію, отриманих від місцевих офіційних органів влади по кожній країні.

Експерти видання стверджують, що попри стабільну популярність традиційних авто з двигунами внутрішнього згорання, нові моделі електромобілів стрімко піднімаються у світовій таблиці лідерів, а автомобільна промисловість дедалі більше рухається у бік електрифікації. Свідчить про це і перше місце у рейтингу світових продажів, яке займає Tesla Model Y. Згідно з даними за вересень, у світі з початку року було продано 883 982 одиниці цієї моделі, а приріст склав +65,9%.

На другому місці опинився минулорічний лідер – Toyota Corolla. Поточні її продажі знаходяться на рівні 815 035 автомобілів, що на 2,0% менше, ніж у попередньому році. Третій рядок посідає Ford F-Series. Цієї моделі було продано 672 117 одиниць зі зростанням на 19,6% у річному обчисленні.

До п’ятірки також увійшли Toyota RAV4 із сукупним обсягом продажів 651 117 одиниць (-1,5%) та Honda CR-V  з 493 767 продажами (+8,1%). За ним слідують Toyota Camry (463 836 проданих одиниць, -5,5%) та Hyundai Tucson (463 059 продажів, +12,1%). На восьмій позиції Chevrolet Silverado (453 640 проданих машин, +4,9%), дев’ята Toyota Hilux (435 834 продажів, -2,8%), а замикає десятку пікап Ram (395 234 куплених одиниць, -6,1%) .

Якщо розглядати інші електромобілі, то найбільший ріст продемонстрували моделі китайського бренду BYD. Так BYD Dolphin опинився на 37-му місці, показавши зростання продажів на 75,0%, а BYD Yuan Plus став 41-м, додавши у популярності одразу 105,7%.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago