Новини

Названо найдешевше та найкрасивіше місто Європи для зимових канікул

Українці будуть раді дізнатися, що найкраще європейське місто для візиту на зимові канікули не так вже й далеко. Дістатись нього не складно і не знадобиться багато фінансів.
Починаючи з 2021 року міжнародна компанія з прокату автомобілів Discover Cars проводить дослідження, називаючи найкраще місто Європи для візиту на зимові канікули. І третій рік поспіль першість завойовує польський Краків.

В ході дослідження враховується кілька факторів, включаючи середню вартість готелів, кількість доступних на будь-який гаманець ресторанів, вартість перельоту та кількість безкоштовних чи дешевих розваг.

З 50 балів місто Краків завоювало 38. Тут не лише доступне житло навіть у святковий період, а й затишні доступні ресторанчики та безкоштовні туристичні пам’ятки – Вавельський замок, Музей польської авіації та Ринкова площа. Вхідний квиток до інших пам’яток культури також оцінюються недорого в порівнянні з іншими європейськими містами.

На один бал менше у списку у Праги (Чехія). А третє у Брюсселя (Бельгія) із 36 балами. Також у списку опинилися Париж (Франція), Будапешт (Угорщина), Таллінн (Естонія), Берлін (Німеччина), Амстердам (Нідерланди), Відень (Австрія) та Копенгаген (Данія).

Найдешевше винаймати житло в Кракові, Празі та Таллінні. Безкоштовні головні пам’ятки найчастіше зустрінеш у Кракові, Брюсселі, Таллінні та Берліні. Більш доступні ресторани в Таллінні, Копенгагені, Кракові та Брюсселі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

20 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

21 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

23 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

33 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

35 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

37 хв. ago