Новини

Названо найдешевше та найкрасивіше місто Європи для зимових канікул

Українці будуть раді дізнатися, що найкраще європейське місто для візиту на зимові канікули не так вже й далеко. Дістатись нього не складно і не знадобиться багато фінансів.
Починаючи з 2021 року міжнародна компанія з прокату автомобілів Discover Cars проводить дослідження, називаючи найкраще місто Європи для візиту на зимові канікули. І третій рік поспіль першість завойовує польський Краків.

В ході дослідження враховується кілька факторів, включаючи середню вартість готелів, кількість доступних на будь-який гаманець ресторанів, вартість перельоту та кількість безкоштовних чи дешевих розваг.

З 50 балів місто Краків завоювало 38. Тут не лише доступне житло навіть у святковий період, а й затишні доступні ресторанчики та безкоштовні туристичні пам’ятки – Вавельський замок, Музей польської авіації та Ринкова площа. Вхідний квиток до інших пам’яток культури також оцінюються недорого в порівнянні з іншими європейськими містами.

На один бал менше у списку у Праги (Чехія). А третє у Брюсселя (Бельгія) із 36 балами. Також у списку опинилися Париж (Франція), Будапешт (Угорщина), Таллінн (Естонія), Берлін (Німеччина), Амстердам (Нідерланди), Відень (Австрія) та Копенгаген (Данія).

Найдешевше винаймати житло в Кракові, Празі та Таллінні. Безкоштовні головні пам’ятки найчастіше зустрінеш у Кракові, Брюсселі, Таллінні та Берліні. Більш доступні ресторани в Таллінні, Копенгагені, Кракові та Брюсселі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

3 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

3 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

3 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

3 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

3 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

3 години ago