Categories: Новини

Forbes: У Росії запасів техніки вистачить тільки до середини 2025 року

Війна Росії проти України триває вже третій рік, а на полі битви формуються три основні рушійні сили.

Про це пише Forbes.

По-перше, Росія повністю мобілізована – політично, промислово і у військовому відношенні. Але ця мобілізація виснажує ресурси, які Кремль не може відновити. Іншими словами, Росія сильна, але крихка, пише видання.

По-друге, Україна теж мобілізується, але, як і раніше, покладається на іноземну допомогу, а дружні до Росії республіканці в Палаті представників США утримують вирішальну частину цієї допомоги.

По-третє: українська тактика перевершує російську, допомагаючи українським формуванням перемагати набагато більші російські формування.

Українці відбивають більшість атак окупантів, завдаючи катастрофічних втрат недостатньо оснащеним російським штурмовим групам.

Але росіяни продовжують наступати і продовжують завойовувати позиції. І єдина людина, яка може їх зупинити, – спікер Палати представників США від республіканської партії Майк Джонсон – поки що відмовляється це зробити.

Усе, що потрібно зробити Джонсону, – це поставити на голосування надзвичайно законопроєкт, який надасть Україні допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів.

Як повідомляє видання, за 26 місяців важких боїв російські військові втратили в Україні 15 300 танків, бойових машин, гаубиць та іншого озброєння, а також сотні тисяч військовослужбовців.

І все ж російських сил в Україні більше, ніж будь-коли. “Насправді армія РФ зараз на 15% більша, ніж на початку вторгнення. За останній рік Росія збільшила чисельність своїх військ на передовій з 360 000 до 470 000 осіб”, – заявив генерал армії США Крістофер Каволі, головний командувач НАТО.

Але, як зазначає Forbes, російські солдати вмирають так само швидко, як і прибувають в Україну. В одному з нещодавніх досліджень міністерство оборони Естонії дійшло висновку, що знищення 100 000 росіян цього року завдасть непоправної шкоди, а то й провалить мобілізаційні зусилля Кремля.

Як повідомляється, російська промисловість щорічно випускає 500-600 нових танків і, можливо, трохи більше тисячі нових бойових машин. Щорічно окупанти втрачають понад тисячу танків і близько 2000 бойових машин, і темпи втрат зростають.

Як повідомляється, нестачу техніки Росія заповнює радянською технікою 1970-х, а в деяких випадках навіть 60-х або 50-х років. Але ці старі автомобілі мають обмежений ресурс.

Останні прогнози припускають, що вже в середині 2025 року на складах більше не залишиться старих танків і бойових машин. “Час Росії спливає”, – пише естонський солдат і аналітик Артур Рехі.

За даними Forbes, свідчення дефіциту вже видно: російські війська їдуть у бій на неброньованих вантажних вантажівках і навіть на гольф-карах з відкритим верхом, які Кремль придбав у китайської компанії.

Водночас Україна зіткнулася з нестачею боєприпасів. Через зволікання Майка Джонсона, росіяни окупували Авдіївку, а тепер під загрозою і Часів Яр. Водночас найкращі батареї ППО України замовкли через брак ракет американського виробництва. Найбільші міста України – Київ, Харків та Одеса – стають дедалі беззахиснішими, оскільки на них обрушується дедалі більше російських ракет і бомб.

І навпаки, за підтримки США українська армія могла б захистити свої міста від російських набігів і домогтися переваги у вогневій потужності над окупантами.

На жаль, вибір не за українцями, пише видання. Це залежить від однієї людини, американця.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

1 годину ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

6 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

6 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

6 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago